Wpis z mikrobloga

Wrocław: Rowerzyści przejadą dzisiaj przez centrum miasta w godzinach szczytu
Od godz. 16 do 17.30 Rowerzyści z Rynku przejadą ul. Szewską, a dalej trasa poprowadzi: ul. Kazimierza Wielkiego – ul. Nowy Świat – ul. Grodzka – wyspa Piasek – plac Bema – ul. Sienkiewicza – ul. Piastowska – rondo Reagana – ul. Grunwaldzka – ul. Fryderyka Joliot-Curie – most Pokoju – ul. Oławska – plac Dominikański i ul. Wita Stwosza, gdzie nastąpi zakończenie zgromadzenia.

To jest juz #!$%@? przegiecie paly.
I czajcie o co tym razem chodzi:

Rowerzyści przejadą dziś w grupie po centrum miasta, mają zamiar promować we Wrocławiu wakacje w Tunezji. Jak tłumaczą organizatorzy, chcą "wyrazić solidarność i wsparcie dla tego kraju przed sezonem wakacyjnym"

wiecej tutaj:
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3901865,wroclaw-rowerzysci-przejada-dzisiaj-przez-centrum-miasta-w-godzinach-szczytu-trasa,id,t.html

#wroclaw
  • 21
@gaska: nie wiem czy to nie ma zwiazku, z zamachami w tunezji. Aczkolwiek jest spora szansa ze na przyczepkach beda jechac reklamy "odiwedz tunezje raj na ziemii".

Problem w tym, ze ta zbedna akcja, poglebia konflikt na linii rowerzysci-kierowcy. Bo skoro przejazd to pas ruchu wylaczony, do tego policmajstry i cala ta hucpa zakorkuje wroclaw w newralgicznych godzinach.
@PurpleHaze: Ciekawe, że nie ma zadnego info na profilach fb "rowerowy Wrocław" i "masa krytyczna Wrocław".

Co do reszty - ja to rozumiem, nigdy nie bralam i nie będę brać udziału w takich akcjach. Edukacja, rozwój infrastruktury - tak, masowe przejazdy - nie.
@kmicolo: dodaj na wykopparty #!$%@? dla każdego Albańczyka w imię solidarności z Serbią, a potem przemarsz z #!$%@? na wierzchu w imię solidarności z bryłą Sky Tower. Seems legit.
@czesu: Tych garstek jest conajmniej kilka. Na tyle dużo, że kierowcy nienawidzą przez nich całej reszty. Sam jeżdzę rowerem, ale potrafię zachować się na drodze. Nie to co większość. Nawet jako rowerzyste #!$%@?ą mnie rowerzyści.