Wpis z mikrobloga

Chcialbym wskazać główny problem przy projektowaniu tego billboardu:

BILBOARDY SĄ SZERSZE NIŻ WYŻSZE!!!

To będzie wyglądać, jak na zdjęciu, które wrzuciłem.
Można oczywiście postacie dać na bok i napisy z boku, ale zawsze najpierw patrzy się na środek, a tam byłaby pustka.

A jeśli chodzi o swastykę, to to nie wypali. Po prostu jej nie może tam być. Albo ten projekt jest na serio i trzeba myśleć realistycznie, albo rozmawiajmy o możliwości przybicia na każdym billboardzie Niemców.

Uważam, że trzeba albo zrobić jakąś przemyślaną grafikę, albo pójść w kierunku samych napisów, jak np. zrobiłem tutaj:
http://i.imgur.com/dk1XLiT.jpg
http://i.imgur.com/IsSrFtx.jpg

#zbieramynabillboard
Pobierz najman - Chcialbym wskazać główny problem przy projektowaniu tego billboardu:

BILB...
źródło: comment_C0TJ9CLLA6ftwhXDpYBDXhjswdGOC9WK.jpg
  • 50
@najman: zerknij na mój komentarz w sprawie - wspominałem o tym samym. Projekt nie ma nawet okreslonego wymiaru pracy. Poza tym billboard jest o wiele gorszy do przekazu, zwykle czytany przez kierowców nie ma tam miejsca na treść nikt tego nie odczyta przemieszczając sie szybko. O wiele lepsze są citylighty.
@michalkosecki: póki co nie wiadomo za co się wziać, nie ma żadnych założeń, robi się szybko pośpiech nie wiadomo o
@najman:

Moim zdaniem wydrukowanie tysięcy plakatów i powysyłanie ich do wykopowiczów w różnych częściach świata jest niewątpliwie działaniem, dzięki któremu będziemy mogli stosunkowo tanim kosztem dotrzeć do masy osób na całym świecie.

Jak widać nie tylko billboardy ale również plakaty.
Według Twojego tekstu tylko w obozach na terenie ówczesnej Polski zginęło 6,5 mln. Jest to dla mnie mocno wątpliwe, dlatego zapytałem, ale widzę, że sam

@najman: Oficjalne polskie badanie podają o ponad milionie ofiar Auschwitz-Birkenau i w sumie 2 mln samych "obozów śmierci".
@Dru: Jeszcze przydałoby się tak skonstruować zdanie, żeby było Nazi German Death Camps.

Ale jak najbardziej słuszne uwagi. Dzięki. :)

Pytanie tylko, czy w ogóle taki billboard przemówi do kogokolwiek. Czy powinno się gdzieś użyć zdania "Polish Death Camps".
@najman: przecież w tym co dałeś wyróżnia się własnie "Nazi German Death Camps" :)
całego "Polish Death Camps" lepiej nie używać, lepiej dać coś w tym stulu:

Nazi German Death Camps

not Polish

("polish" przekreslone)
@kw401: No ok, racja. Ale wiesz jak to jest z interpretacją. Na pewno użycie kolorów flagi niemieckiej może podlegać pod: Art. 256 kodeksu karnego (Dz.U. 1997 nr 88 poz. 553).

Art. 256

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§