Aktywne Wpisy
MishMashStudio666 +4304
Hejo! mam dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
kret17 +255
#medycyna #narkotykizawszespoko
Porównanie z czapy. Jakie leki dokładnie? Które narkotyki? W postaci czystej czy handlowej?
http://www.wykop.pl/wpis/13088539/narkotykizawszespoko/
w taki ogólny sposób można udowodnić że narkotyki są bezpieczniejsze od leków, ale biorąc inne substancje można udowodnić zupełnie odwrotną tezę
a co do spotu:
Komentarz usunięty przez autora
@bialepaski: to ciężki orzech do zgryzienia, bo w większości przypadków nie jest opisane to jaka ilość konkretnie zaszkodzi, trzeba by się dokopać do jakichś konkretniejszych badań na ten temat
W wyniku reakcji utleniania przy udziale izoformy CYP2E1 (także obecnej w nerkach) dochodzi do powstania toksycznego metabolitu N-acetylo-4-benzochinonoiminy (NAPQI), utleniacza (reagującego z grupami -SH w zredukowanym glutationie), który jest odpowiedzialny za rozwój ewentualnego ciężkiego zatrucia paracetamolem w przypadku wysycenia obu szlaków metabolicznych, do którego dochodzi m.in. po przekroczeniu dawek terapeutycznych lub wyczerpaniu ustrojowych zapasów siarczanów i glukuronianów
jeżeli nie przekroczę określonej dawki to trzeba czekać