Wpis z mikrobloga

Mirki z #gdansk powiedzcie mi, czy na Szadółkach faktycznie tak zajeżdża od tego zakładu utylizacji, czy to jest sporadyczne i da się przeżyć? Jak jest latem? Chodzi mi głównie o osiedle Jabłoniowa i okolice.

I jeszcze jaki jest dojazd komunikacją miejską? Bardzo tragiczny, czy da się żyć? Coś wiadomo o planach rozwoju w tym kierunku?

#trojmiasto
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shiptowreck: kiedyś k-----o tam non stop, nawet jak się obwodnicą przejeżdżało przy otwartych oknach. od jakiegoś czasu jest trochę lepiej. nie mieszkam co prawda w tamtych okolicach, ale zdarza mi się raz na jakiś czas przejeżdżać obok i już tak nie j---e. pewnie mieszkańcy z okolic się w------i

dojazd komunikacją jest tragiczny w porównaniu do innych części Gdańska
  • Odpowiedz
@uketrab: No właśnie to nie takie parę stówek... Mieszkania w Gdańsku drogie, a tam fajne 40m2 już za 180k można znaleźć...
@vlodar: Mapę smrodu już widziałam, ale nie wiem, czy coś się zmienia w związku z tym zakładem... I też nie mam pewności, czy ludzie nie dramatyzują.
@paziu: Niedobrze, bo ja niezmotoryzowana, nie licząc roweru ;) A i dziecko do szkoły by trzeba transportować... Najbardziej to
  • Odpowiedz
@shiptowreck: ogólnie Gdańsk się w tym kierunku rozwija, więc za parę lat raz że zrobią coś na amen z tym smrodem, a dwa, że rozbudują trochę sieć ZTM. pamiętam jak raz (ze 2 lata temu) byłem ze swoim paskiem na zakupach i s--------ł nam autobus. następny mieliśmy za 2 godziny. fakt, że była niedziela, ale to wciąż jest gruba przesada. inna rzecz, że w tych rejonach kupują mieszkania często ludzie
  • Odpowiedz
inna rzecz, że w tych rejonach kupują mieszkania często ludzie posiadający swój środek transportu

@paziu: Ano właśnie... Problem w tym, że z tego co wiem, była już modernizacja zakładu... I śmierdzi od tamtej pory bardziej! Nie ma więc pewności, że to się zmieni :( Szkoda, bo nawet mi się tam podoba, dojazd to już nie tak istotna sprawa.
  • Odpowiedz
Jabloniowa, gdzie jest skrzyzowanie z Warszawska, ma byc przebudowana i tam bedzie tramwaj itp, takze dla tych osiedli, ktore sa w okolicy to naprawde poprawi sytuacje ( znajdz projekt przebudowy, Nowa Bulonska itp). Ogolnie tez widzialem ze tramwaj ma byc podciagniety kiedys pod Kowale. Tez szukalem mieszkania przy Jabloniowej bo ceny sa spoko, ale w koncu wlasnie na smrod (info z roznych forow mieszkaniowych) ucieklem i kupilem nizej mieszkanie, niestety drozej, ale
  • Odpowiedz
@shiptowreck: powiem Ci tak po sobie, sprzedaliśmy z różowym mieszkanie 36m2 w sopocie i kupiliśmy 64m2 mieszkanie nowe w szeregowcu za miastem taniej ale czekamy aż skończą.
Teraz mieszkam na fikakowie w gdyni i nie sądziłem, że tu się tak dobrze mieszka, na prawdę jest spoko i poletzam, komunikacja ultra zajebista.
  • Odpowiedz
@Stromszy: O proszę, jednak nie do wytrzymania ten smrodek... Zależy mi żeby mieć dość blisko na Chełm, ale też dojazd do centrum i Brzeźna w miarę dogodny (czyli nie gorszy niż mam obecnie, a mam kiepski - 50 minut, przesiadka ;)).

@uketrab: Meh, Przymorze i Zaspa średnio mi pasują. Morena chyba by była spoko. Dodam, że szukam głównie mieszkań od dewelopera, jakoś nie widzi mi się rycie tynków
  • Odpowiedz
@vlodar: Kiedyś na Chełmie wyczułem. Ale byłem na balkonie na 4 czy 5 piętrze i to było dosłownie takie lekkie wrażenie. Na Ujeścisku w okolicy Havla też czasem czuć, aczkolwiek na pewno nie jest to "okropne". Tak raz na 2 miesiące na pewno.
  • Odpowiedz