Wpis z mikrobloga

Propaganda ukraińska nie oszczędza nawet piwa :)
Dla niewtajemniczonych, na obrazku poniżej pokazano puszkę rosyjskiego piwa marki Baltika.
Ostatnie zdanie w wolnym tłumaczeniu brzmi: Kupując towary z kraju-agresora finasujesz jego zbrojenia.
PS. Zbiegiem okoliczności kupiłem dziś na wieczór dwie butelki Baltika No. 6, czyli portera :)
#ukraina #ukrainskapropaganda #piwo
Pobierz s.....j - Propaganda ukraińska nie oszczędza nawet piwa :)
Dla niewtajemniczonych, n...
źródło: comment_C1vd0L6XJblKGNsi2OSU2BHW2PpYYpDW.jpg
  • 15
@smsmaj: Widocznie nie jest możliwa dywersyfikacja np. ze względu na konieczną infrastrukturę. Surowce energetyczne skądś brać trzeba.

Wydajesz się być godnym sukcesorem @chemmobile ( ͡° ͜ʖ ͡°) kolejne nołnejmowe konto, które po długim okresie nieaktywności po wcześniejszym zajmowaniu się pierdołami stało się piewcą rosyjskiej poliki i "wolnościowych ideałów" donbaskich bojówek, nazywające każdego, słusznie z resztą, obawiającego się Rosji rusofobem.
@smsmaj: ale to żaden atak - kulturalnie wyraziłem swoje przypuszczenia (zaznaczając, że są to przypuszczenia), a następnie poparłem je tym, co każdy może zobaczyć wchodząc na Twój profil.

Jak zapewne wiesz kondolencje wyrażają żal i współczucie z powodu czyjejś śmierci - tutaj nikt nie umarł, więc musisz popracować jeszcze nad doborem słów do sytuacji. Ja zamiast składać kondolencje pozdrowię cię serdecznie - bądź zdrów!

Tutaj mały zrzut ekranu obrazujący Twoją aktywność
Pobierz t.....3 - @smsmaj: ale to żaden atak - kulturalnie wyraziłem swoje przypuszczenia (za...
źródło: comment_tnpChRuMQI9HyDAshXVfmakQxLGpMbxt.jpg
@tomekwl3: pisząc o bojkocie rosyjskich produktów, aby w drugim poście chrzanić coś o dywersyfikacji. Jakbyś miał pojęcie w temacie to wiedziałbyś, że Rosja i Ukraina nie są w stanie wojny. I to jest fakt. A propagandowe twory kijowskiej bezpieki to matrix, który wrzuca się naiwniakom.
poproszę o cytat w którym tak twierdzę.

@tomekwl3: umiesz czytać ze zrozumieniem? Nigdzie nie napisałem, że tak twierdzisz. Takie są fakty i nie masz co o tym dyskutować.
Aneksja Krymu? Zapewne nie wiesz, że Krym jako republika autonomiczna posiadał własny parlament, który ogłosił referendum za odłączeniem się od Ukrainy. Z braku elementarnej wiedzy po twojej stronie dalsza dyskusja jest bezcelowa.
Jakbyś miał pojęcie w temacie to wiedziałbyś, że Rosja i Ukraina nie są w stanie wojny.

@smsmaj: a jako, że, jak sam piszesz, nie mam pojęcia, to powinienem tak twierdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do Krymu - a przejęcie ukraińskich baz i floty?

dalsza dyskusja jest bezcelowa

też tak sądzę, choć umotywowałbym to nieco inaczej