Aktywne Wpisy

Mój niebieski ma jakąś dziwną cechę charakteru, której nie umiem nazwać, a objawia się chęcią decydowania za mnie, wymyślania, komentowania, wymądrzania się.
Chcieliśmy pojechać na zakupy odzieżowe, żeby wymienić garderobę na nową, jednak z racji dużych wydatków ostatnio przełożyliśmy zakupy na kiedy indziej - gdy będziemy mieli odłożoną sumę pieniędzy na zakupy.
Jakoś na wiosnę również pojechaliśmy na zakupy ale tylko kilka rzeczy niebieski kupił a że to był spontaniczny wypad, a
Chcieliśmy pojechać na zakupy odzieżowe, żeby wymienić garderobę na nową, jednak z racji dużych wydatków ostatnio przełożyliśmy zakupy na kiedy indziej - gdy będziemy mieli odłożoną sumę pieniędzy na zakupy.
Jakoś na wiosnę również pojechaliśmy na zakupy ale tylko kilka rzeczy niebieski kupił a że to był spontaniczny wypad, a

mickpl +116
Dużo osób w necie, a nawet niektórzy znajomi, mówi że rezygnuje z zakupu mieszkania, bo ceny odleciały na poziomy dla nich nieakceptowalne.
Nie czekają na spadki, nie oczekują krachu, nie zastanawiają się na stopami. Po prostu nie kupują, bo jest za drogo.
Zasługi trzeba oddać Waldemarowi Budzie, który kredytem 2% i wywołaniem FOMO wykluczył jakieś 80% potencjalnych kupujących oraz pozwoli deweloperce na wycofanie promocji.
Drugie miejsce na podium dla Glapy, który utrzymuje
Nie czekają na spadki, nie oczekują krachu, nie zastanawiają się na stopami. Po prostu nie kupują, bo jest za drogo.
Zasługi trzeba oddać Waldemarowi Budzie, który kredytem 2% i wywołaniem FOMO wykluczył jakieś 80% potencjalnych kupujących oraz pozwoli deweloperce na wycofanie promocji.
Drugie miejsce na podium dla Glapy, który utrzymuje

No i tu jest problem, bo to strasznie długo trwa. Kasowanie ok 1000 najstarszych rekordów trwa prawie minutę.
Macie jakiś pomysł na przyspieszenie tego procesu? Czy uzyskam coś usuwając indeksy, a później tworząc po ograniczeniu ilości rekordów?
#mysql #bazydanych #sql
Po drugie - spróbuj dorzucić indeks na datę.
Po trzecie - daj więcej RAMu w ustawieniach bazy.
mysql> explain select * from error_log where ErrorTime < '2014-01-01' limit 1000\G*************************** 1. row ***************************
id: 1
select_type: SIMPLE
table: error_log
type: range
possible_keys: index2
key: index2
key_len: 8
ref: NULL
rows: 3049470
Extra: Using where
1 row in set (0.00 sec)
Po drugie, mam taki indeks.
Po trzecie... dla vhosta z bazą mam przydzielone 2GB, i nie mam skąd wziąć więcej.
create table error_log_new like error_log;insert into error_log_new (ErrorLogID, ErrorCode, ErrorTime, ....) select ErrorLogID, ErrorCode, ErrorTime, ... from error_log WHERE ErrorTime >= '2014-01-01';drop table error_log;alter table error_log_new rename to error_log;powinno byc szybciej ;)
Przy okazji, która wersja MySQL?
@ksiak: Esencja #mysql - DELETE jest zbyt wolny? Zróbmy kopię tabeli i podmieńmy.
@ksiak: chyba zrobię to "your way". Ma tylko taką wadę, że choć rozwiązuje problem, to nie zbliża mnie do rozwiązania.