Wpis z mikrobloga

#lenovo ThinkPad T550 czy #dell E5550?
obydwa bardzo podone, ceny zblizone za ta sama konfiguracja. Na korzysc lenovo przemawia matryca, na korzysc della jakosc wykonania i moje przywiazanie do marki. Czy gwarancja w thikpadach duzo odbiega od della?

#thinkpad #latitude #laptopy
  • 26
  • Odpowiedz
tylko thinkpady.

Potwierdzam, zwłaszcza że poszli po rozum do głowy i przywrócili guziki do trackpointa :) jedyny minus to mało max RAM, ale to pewnie nie dotyczy T550. Z gwarancji nigdy nie korzystałem, więc nie wiem jak działa, zwłaszcza w PL
  • Odpowiedz
@fstab: co to za model? ja używałem tylko T a teraz X a w X straszna bieda. Trochę kuriozum, że stare Xy mogą mięc więcej RAM niż te najnowsze (16 vs 8)
  • Odpowiedz
@erwit: Podpisuję się pod kolegą @fstab Mamy armię ThinkPadów w szkole i od paru lat trzymają się doskonale. Ja posiadam Lenovo IdeaPada U430, solidny kawał ultrabooka. Ogólnie polecam laptopy tej firmy.
  • Odpowiedz
@erwit: Lenovo tutaj ma rozdzielczość zdecydowanie na plus, biorąc pod uwagę że będziesz sporo na nim pracował. W reszcie pod względem paramatrów są niemalże identyczne. 512GB/1TB SSD, 16GB DDR3 RAM no i procek i7 5600U.
Czas Pracy na baterii został przedstawiony trochę nie fair, bo w Lenovo użyli tej 3 + 6 komorowej baterii, a w Dellu ukazali "standardówkę".

Ze swoich własnych doświadczeń polecam Lenovo. Na szczęście nie musiałem jeszcze
  • Odpowiedz