Wpis z mikrobloga

Historia lubi się powtarzać. Ostatnim razem, kiedy Legia przegrała mistrza na jej drodze również stanęła Lechia, która wydzierając punkty Legii zapewniła Lechowi mistrzostwa. Lech nie ma szans na Ligę Mistrzów, ale Legia zwyczajnie na mistrza nie zasłużyła. Powinna mieć kilka punktów mniej if you know what I mean( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mecz #tmobileekstraklasa
  • 15
@czego_stoisz_na_torach: chciałbym się mylić, ale tajemnicą poliszynela jest to, że Liga europejska, a dla mnie Puchar UEFA to jest walka przegranych, gdzie najważniejsze druzyny wystawiają często drugi garnitur. W UK Puchar Anglii ma większe znaczenie.

Przy tym Lech nie będzie rozstawiony w ostatniej rundzie.
@czego_stoisz_na_torach: historia niby lubi się powtarzać, ale jak patrzę po lechitach to szczerze nie widzę w nich tego czegoś co miał tamten skład, może przyjdzie taki mecz jak wtedy, że się przełamią, ale raczej nie wróżę im świetlanej przyszłości :/
@md23: w sumie ani legia ani lech nie mają tego błysku, liczę na Jagiellonie, chociaż nie wiem jak gra bo nie interesowałem się, ale przyda się jakiś świeży, bijący po oczach sukces.
@Filem00n: są dobrze zorganizowani. Po odejściu Quintany nie ma juz jednoznacznego lidera, cały zespół jest kolektywem. Wybija się przy tym kilku młodych chłopaków jak np. Drągowski czy Mackiewicz. Dla mnie zajebistą robotę ogarnia też Tuszyński. Myślę, że mogą zaskoczyć tym razem, ale ich potencjał jest znacznie mniejszy niż takiej Legii. Ogromnym sukcesem byłby awans do fazy grupowej Ligi Europejskiej
@md23: na Polskie warunki to nic lepszego niż ta liga europejska nie zrobimy, klub na LM trzeba budować parę lat, ale i tak jest ciężko, bo legia choć była blisko to teraz się sypie, brakuje takiej stałości, za szybko zwalniają trenerów za porażki, tak jakby nigdy nie mógł wyjść słabszy sezon.
@czego_stoisz_na_torach: chciałbym się mylić, ale tajemnicą poliszynela jest to, że Liga europejska, a dla mnie Puchar UEFA to jest walka przegranych, gdzie najważniejsze druzyny wystawiają często drugi garnitur. W UK Puchar Anglii ma większe znaczenie.

Lol xD