Wpis z mikrobloga

@johann89: Bo można ;)

Osobiście cieszyłbym się z dualboota. Uwielbiam WP, ale bardzo cenie MiUi i mocno xiaomi kibicuje w kwestii rozwoju tego systemu. Za czasów andruta w moich telefonach tylko ten soft instalowałem.
@zielonyrobot: jak dla mnie to właśnie złapał atut który jak do tej pory miał tylko HTC HD2 i przez to wiele osób ten telefon kupowało. Nikt Cię nie zmusza do instalacji WP na nim, ale jak chcesz/potrzebujesz to mozesz to zrobić.
@zielonyrobot: multiboot z WP7, Androidem, Ubuntu i Wm6.5 (a pewnie jeszcze kilka innych)? Podaj mi które (szczególnie te które takjak xiaomi będa miały WP10) bo chętnie taki kupię.

Chodzi mi właśnie o wolność wgrywanego oprogramowania. Dla wielu osób to ważna cecha. HD2 nic więcej nie miał. Sprzętowo było sporo lepszych telefonów, a mimo wszystko to własnie on wciąż trzyma wysokie ceny.
@zielonyrobot: i co za modyfikacje masz na nexusy? Jakieś dziwne modyfikacje ikonek i innych dupereli i nic nie pasuje do siebie, wszystko bazuje na biednym CM i pisane jest przez jakieś dzieciaki z Indii.
Ah no i tak, każdy inny telefon może mieć to samo. Rzeczywiście król.
@zielonyrobot: szału nie ma, każdy bardziej popularny telefon z Androidem ma te podsystemy przeportowane. Więcej modyfikacji masz na jakichś telefonach z nakładkami, bo masz cały syf na CM co Nexusy i modyfikacje nakładki producenta plus te projekty systemów. A do HD2 to się wciąż nie umywa. Zapewne niedługo też uruchomią WP10 na nim.
@johnny-oio: czy ty wiesz co mówisz? Legenda hd2 wzięła się z tego że HTC wypuściło 3 telefony na prawie tej samej elektronice ale z 3 różnymi systemami. Z desire i HD7 portowali romy na HD2. Nic więcej nie dało się zrobić bo nie było sterowników.
Obecnie ta legenda umiera. Każda kolejna wersja androida działa gorzej, kitkat ma ogromne problemy ze stabilnością, używalnego portu lollipopa wogóle nie ma.
Sam cotulla z xda