Aktywne Wpisy
Duza-fajka +146
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
szczególnie ci spod tagów #pcmasterrace #laptopy #komputery Pomóżcie, Wy się znacie... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przyszedł czas na zakup nowego laptopa.
Laptop ma zap... jak listonosz idealny Pana Brzoski, o prądzie, powietrzu i po godzinach, jeno w branży #grafika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Grać nie zamierzam, natomiast konfiguracja będzie podobna do tej pod #wiedzmin3 więc zawołałem również ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Przechodząc do ad remu
Wymagania:
-ekran 17 o przynajmniej 60% pokryciu AdobeRGB (must!)
-2 dyski SSD, jeden na system, drugi na plik wymiany Photoshopa (must!)
-32GB RAM (must!)
-dobre chłodzenie (must!)
-grafika adekwatna do zestawu, acz bez przesady. 3d i montaż video pobocznie. Na tyle, na ile można wykrzesać z Adobe Design & Web Premium, czyli bez Premiera i Aftera.
Budżet - do 10k.
Wygląd jest mniej istotny. Godzę się z myślą, że ta klasa sprzętu jest dedykowana dla graczy i czasem lap prezentuje się tak, że lepiej ostrzegać klientów zanim się go wyciągnie z torby, uspokajać, że nie gryzie, ale na noc zamykać dla własnego bezpieczeństwa w solidnej klatce
Do dziś wyborem głównym był
http://www.xnote.pl/laptop_customization.php?products_id=25118
Niestety, okazało się, że matryca ma tylko 55% pokrycia.
Patrzyłem na różne MSI i Alienwary ale dogrzebanie się do informacji o matrycy czasem graniczy niemal z cudem.
Mirasy, zmagał się ktos ostatnio z podobnym dylematem?
Jakieś porady, linki...?
Thanks from the mountains
Dzięki tysiąckrotne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)