Wpis z mikrobloga

@waleczny_koczkodan: Dolną warstwę bułki smaruję sosem BBQ lub ketchupem, na to daję sałatę lodową i podsmażoną cebulkę. Później kotlet (przyprawiony pieprz, sól, czosnek granulowany i odrobinkę ziół) z plasterkami stopionego sera, 2 plasterki dobrze wysmażonego boczku (tak żeby był chrupiący), pomidor. Całość przykrywam bułką posmarowaną majonezem.
Z warzyw jest tylko sałata, cebula i pomidor. Czasem pod kotleta wciskam jeszcze kilka plasterków ogórka surowego lub kiszonego.
W przyszłym tygodniu dotrze do mnie
@salat89: Ser topisz na patelni? W bobby burgerze robia tak samo, tlyko chyba jeszcze ogorka konswerwowego daja. Podobno wazne jest zeby mieso bylo rozowe w srodku, i podczas smazenia nie przyciskanie kotleta zeby nie wyplynal sok.
@waleczny_koczkodan: Kotleta podsmażam średnio 3 min z każdej strony i zależnie od grubości trochę dociskam żeby właśnie pozbyć się nadmiaru soku. Wychodzi w sam raz, nie można zrobić z niego wiór. Ser rzucam bezpośrednio na mięso po przekręceniu, kiedy jedna strona jest gotowa.