Wpis z mikrobloga

Potrzebuję znaleźć namiar (najlepiej email) na firmę wciskającą umowy plusa. Wydzwaniają do mnie i rano i wieczorem. Potrafi ktoś zlokalizować któż to taki miły uprzykrza mi życie dzwoniąc z 327999900? Niby jakaś firma Opal2, ale nie znalazłam nic innego poza tymi. Pewności nie mam, chociaż w sumie widzę na ich stronie, że zajmują się m.in. usługami telefonii komórkowej.
  • 21
@gaska: Jak następnym razem zadzwonią niech podadzą swoją nazwę i adres, mają taki obowiązek. Ty z kolei masz prawo dowiedzieć się skąd mają Twój numer i zażądać usunięcia go z ich bazy i zabronić dalszego rozpowszechniania. Chyba, że coś innego wynika z umowy jaką podpisałaś z Plusem.
@Smookie: Niestety, na moim telefonie nie pójdzie.

@parachutes: Nie przypominam sobie, żeby z umowy z Plusem wynikał fakt, że będą przekazywać moje dane firmom trzecim. Prawda jednak taka, że nie mam jej przy sobie i nie sprawdzę. Szczerze mówiąc chciałam uniknąć kolejnych rozmów z nimi, ale pewnie nie mam innego wyjścia.
@gaska: do mnie kilka razy dzwoniła firma, której Orange przekazało moje dane i mail załatwił sprawę. Zażądałem tego co opisałem w komentarzu wyżej i po tygodniu otrzymałem odpowiedź, że już to zrobili. Wydaje mi się, że bardziej im zaszkodzisz (chociaż też pewnie nieznacznie) robiąc o tym wykop i informując ludzi jak się przed tym bronić (formalnie lub za pomocą programów wgrywanych na telefon) niż pisząc do nich co o tym myślisz.
@parachutes: Jeżeli uda mi się zakończyć sprawę w proponowany przez Ciebie sposób to możliwe, chociaż jako ktoś, kto "ogarnął temat" chyba sam mógłbyś coś takiego napisać ;-) Jeżeli miałabym napisać to raczej w celu uzyskania informacji skąd mają moje dane + żądanie usunięcia niż bluzgania co sądzę o wydzwanianiu do kogoś z uporem maniaka. Dla kogoś to tylko praca i pewnie zdaje sobie sprawę, że zwyczajnie denerwuje ludzie.
@gaska: Mi to czasem gorzej wychodzi ;) Kiedyś zacząłem ryczeć do słuchawki, bo koleś do mnie zadzwonił 3 razy pod rząd, w odstępie 10 minut.

Pomyślałem, że jak ma te słuchawki na uszach i siedzi sobie w call center to hałas będzie najlepszą zemstą.

Ale, ale - wracając do tematu - mali agenci, pomóżcie gasce odnaleźć firmę, której szuka.
@Supercoolljuk2: Call Center samo danych nie usunie ;-). Wierząc hbi mam do czynienia z MAKSIMUM Sp. z o.o. HOLDING S.K.A., a tam podpadają te wszystkie Opale. Adres mailowy zatem ten, co na stronie, do dzieła.