Aktywne Wpisy

Fosfofruktokinaza +139
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
źródło: IMG_5307
Pobierz
JaZestarym +121
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
ranking języków programowania, możesz sobie prześledzić jak się to zmienia na przestrzeni lat.
Np. w programowaniu gier raczej C++a mało co ma szansę wyprzeć, więc przeznacz sobie 5 lat z życiorysu na zostawanie mistrzem C++ - http://static.fjcdn.com/pictures/Learn+c+in+21+days_7ee339_3181601.jpg
Jedyne języki które mają szansę zaistnieć w gamedevie > 0 to Rust i Nimrod (ew. zobaczymy jak będzie się rozwijać .NET Native, może wtedy też C# będzie mógł mieć jakąś szansę), ale to raczej nie w perspektywie kilku
Pehap to przecież nie język programowania, a ledwo trzymająca sie kupa losowych pomysłów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przede wszystkim zacząłbym od czegoś, co nie jest obiektowe, ale tak naprawdę nie ma jednego języka który jest dobry na początek, ze względu na to że aby być dobrym programistą trzeba i rozumieć jak komputer działa i umieć rozumieć problemy algorytmicznie.
C dobrze uczy szczegółów sprzętowych tego, jak działa komputer (pamięć, wskaźniki, cache,
@jaen na pewno nie chciałbym iść w kierunku gier... nie interesuje mnie to zupełnie. chciałbym robić okienka, znam trochę sql więc może jakieś biznesowe projekty... chciałbym też móc pisać jakieś rozwiązania do instniejących już systemów np Navireo.
Java i C# zajmują praktycznie tą samą niszę (imperatywne, obiektowe języki zarządzane), więc żebyś miał jakiś obraz w czym jeden od drugiego się różni:
Plusy Javy - bardzo dobra maszyna wirtualna (JVM) i dużo dobrych, opensourceowych bibliotek, działa wszędzie, dobre języki alternatywne na platformę (Clojure, Scala, Groovy), IDE od JetBrains (IntelliJ to naprawdę fajne IDE, niestety swoje kosztuje)
Minusy Javy - stosunkowo słabe biblioteki do robienia GUI, najgorszy język programowania jaki istnieje poza Pehapem (a i to tylko dlatego, że Pehap nie jest językiem programowania); no dobra, hiperbolizuję, ale dla mnie jest jakiś taki nijaki i męczący, używając go czuję się bardziej jak prawnik ślęczący nad ustawami
C++ - robienie rzeczy na poważnie, dla precyzyjnych starannych ambitnych wytrwałych programistów
java - robienie średnio na poważnie, dla właściwie każdego
C# - g---o właściwie tylko na windows. jakieś tam gierki czy coś
btw PHP w tej skali od 0 to 10 gdzie 0 to C# a 10 to C++11, otrzymuje