Gorąco polecam francuski serial Wakfu, nie jest zbyt popularny w Polsce, a szkoda. Jest ślicznie rysowany, jeśli ktoś lubi francuski czy belgijski komiks to kreska mu się spodoba. Tła są szczegółowe i wiele scenerii zapiera dech w piersiach. Sama historia w klimatach fantasy (z nutką sf czy steampunku) jest stosunkowo wciągająca i nie ma żadnych dłużyzn. Akcji i scen walki jest w serii bardzo dużo. Świat przedstawiony bogaty, aż chce się go chłonąć. W tym świecie (świecie dwunastu) wyszedł też inny serial (zbiór krótkich historyjek) i kilka gier komputerowych oraz gra planszowa, z którymi zamierzam się zapoznać tak zauroczyło mnie Wakfu.
@Bougainville: oo nie wiedziałem, teraz patrzę, że rok temu wyszedł Teaser, a potem jeszcze dwa, zapowiedzieli, że we wrześniu tego roku :D jee (masz info na końcu 3 teasera, oryginalnego tego co ma 1:40, bo wdziałem też jakieś krótkie na YT), wrzucali tę zapowiedź na stronie jeszcze w czerwcu, a wiec raczej nie będzie obsuwy terminu, przeczekamy wakacje i już :D
#kreskowki #animacja #fantasy #wakfu #polecam
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
Fakt, faktem - niezły tytuł całkiem.
zapowiedzieli, że we wrześniu tego roku :D jee (masz info na końcu 3 teasera, oryginalnego tego co ma 1:40, bo wdziałem też jakieś krótkie na YT), wrzucali tę zapowiedź na stronie jeszcze w czerwcu, a wiec raczej nie będzie obsuwy terminu, przeczekamy wakacje i już :D