Wpis z mikrobloga

Ajerkoniak
ilość: 0,8 L

- 200 ml destylatu 95%
- 300 ml zimnego mleka
- puszka słodzonego mleka lub puszka gotowego kajmaku

Puszkę z mlekiem gotujemy przez 2h, aby skarmelizować zawartość. W przypadku użycia gotowego kajmaku wystarczy go gotować ok. 30 min, (do rozpuszczenia). Następnie na gorąco otwieramy puszkę, a zawartość przekładamy go do miski (UWAGA na gorące wytryski ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Dodajemy destylat. Miksujemy. Nie przerywając miksowania dodajemy mleko. Nie przerywamy miksowania aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Próbujemy!
Przepyszne i na zimno i na gorąco!

#destylacja #pijzwykopem #alkohol #browin

Browin - Ajerkoniak
ilość: 0,8 L

- 200 ml destylatu 95%
- 300 ml zimnego mleka
...

źródło: comment_fWqDccZ6k8QKfh9rp4ihLJL2SGgDhFbe.jpg

Pobierz
  • 8