Aktywne Wpisy
belfegorrrr +868
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +139
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
1. Deal jest już praktycznie przyklepany i raczej niewiele wskazuje, żeby miało się coś zmienić. KNP i Ruch Narodowy wezmą udział w KWW firmowanym nazwiskiem Kukiza. Ani KNP, ani RN nie będą afiszować się ze swoją przynależnością partyjną. Stąd prawdopodobnie współpraca nie będzie ogłoszona publicznie. Wszystko będzie organizowane w formie lokalnych organizacji referendalnych, które będą obstawione przez lokalne struktury obu partii. Wbrew temu, co bredzą poplecznicy Janusza i Przemka, w więcej niż połowie okręgów wyborczych do Sejmu, te struktury są bardzo sprawne i liczebne. Oba ugrupowania od razu podjęły rozmowy ws. współpracy oraz ws. niedopuszczenia na listy różnej maści przebierańców i lewusów. Zobaczymy jakie będzie podejście i klucz Kukiza do obsadzania list swoimi ludźmi.
2. Panowie z RN byli raczej średnio zachwyceni współpracą z Kukizem na takich warunkach, bo nadal żyją marzeniami o zbudowaniu wielkiego ruchu społecznego w oparciu o idee narodowe. Jednak ich obecna sytuacja jest raczej nie do pozazdroszczenia i wejście w taki sojusz jest dla nich ostatnią deską ratunku. Dla KNP zresztą też. Problem RN jest taki, że ilość miejsc na listach będzie dzielona przez kilka organizacji i może nie znaleźć się miejsce dla wszystkich zainteresowanych. Przy obecnych tarciach wewnątrz RN taka sytuacja, gdy tylko część z ich liderów będzie miała miejsca biorące, może generować dodatkowe kłopoty. W przypadku KNP sytuacja jest trochę inna, bo tam rzeczywiście jest tylko kilka osób, które są zainteresowane wejściem do Sejmu i z obecnych ustaleń wynika, że wszystkie te osoby dostaną satysfakcjonujące je miejsca na liście.
3. Kukiz po raz kolejny zapewnił, że jego ruch będzie zamknięty dla ludzi związanych z Korwinem i Wiplerem. Majstersztyk pt."Operacja Kukiz" był ostatecznym dowodem, że ci panowie nie są godni zaufania i należy budować antysystemową opozycję bez nich. O ile od zawsze Kukiz nie chciał słyszeć o współpracy z Wiplerem, o tyle jeszcze przed sławetnym majstersztykiem chciał dokooptować do współpracy Korwina. Janusz, jak to wytrawny szachista i brydżysta, postanowił po raz kolejny udowodnić, że politykiem to jest raczej marnym.
4. Współpraca Wiplera i Kukiza była od samego początku mało prawdopodobna również z jednego fundamentalnego powodu. Kukiz za wszelką cenę chce iść jako KWW, bo KWW po dostaniu się do Sejmu nie otrzymuje dotacji z budżetu państwa, co będzie budowało jego pozycję antysystemowca, natomiast Wiplerowi bardzo zależy na podpięciu Partii KORWiN pod budżetową kroplówkę.
5. Kilka znanych nazwisk z Partii KORWiN już zadeklarowało chęć wzięcia udziału w ruchu Kukiza, ale raczej nie wróżę im wielkiej kariery.
#neuropa #4konserwy #2zdrajcy #polityka
@antoni_kiedys: Mirku, ale wy również żyjecie marzeniami. Jeszcze nic wam się nie udało zbudować.
RN miał medialnie nośną imprezę, na której mogli ładnie popłynąć. Przyszedł Sienkiewicz i ich zaorał. Kukiz jedzie teraz na kredycie i na zaufaniu elektoratu wątpliwej lojalności, kredyt się skończy i jego sytuacja również może być nie do pozazdroszczenia. Jak zamierzacie bronić się przed atakami medialnymi, gdy w waszych szeregach pojawią się ludzie
Co to jest KWW?
Komentarz usunięty przez moderatora
@cdrw:
Z tym się zgodzę. Liczne grupy wokół Kukiza wyperswadowały mu koalicję z Korwinem co było zapewne powodem jego wcześniejszych ataków i tych obecnych. Po prostu bali się że JKM czy Wipler będzie miał za duże wpływy w nowej strukturze.
@antoni_kiedys:
Ja to pisałem z tydzień temu, a doklepane było w marcu, jeszcze z korwinem. Poza tym nie wszystko jest takie proste - jeden z liderów RN nie będzie na listach Kukiza. I to jest dość istotna informacja.
Komentarz usunięty przez moderatora
Dowód? Źródło?