Dobra, jeśli ktoś jest takim debilem jak ja i wybrał sobie #pascal na #matura z informatyki, to pamiętajcie, że w Pascalu nawet żeby zamienić systemy liczbowe trzeba napisać sobie samemu funkcje. Tutaj macie 2 funkcje - any2dec i dec2any. Do powtórki i zapamiętania. Kiedy będą czasy zdawania matur w np. C#... (╯︵╰,) #matura
@g500s: Ja dziś otworzyłem te arkusze i trochę się przeraziłem. To wszystko jest do zrobienia, ale jak się nie używa tego na co dzień.. Algorytmy powtórzę, Javę znam. Dziś nauczyłem się robić kwerendy w Accessie mimo że w czystym SQL się robiło bardziej skomplikowane polecenia to nie wiedziałem jak w Accessie to wyklikać. Co tam jeszcze może być trudnego, oprócz accessa, algorytmów (to już na spontana pójdzie). Z excela co
@fenix7557: Z excela nic trudnego się chyba nie zdarzało - warto jednak wszystko rozpisywać krok po kroku, nawet jeżeli miałoby się to skończyć masą kolumn - mniej miejsc do pomyłki. Najbardziej bolą błędy właśnie w excelu, bo na ogół są to proste błędy, nie do wychwycenia praktycznie, wyniki wyglądają sensownie, a względem odpowiedzi jest rozjazd. I 0 punktów, szkoda
Tutaj macie 2 funkcje - any2dec i dec2any. Do powtórki i zapamiętania.
Kiedy będą czasy zdawania matur w np. C#... (╯︵╰,)
#matura
Co tam jeszcze może być trudnego, oprócz accessa, algorytmów (to już na spontana pójdzie). Z excela co