Wpis z mikrobloga

Austriackie rogaliki migdałowe

(ok. 35 szt.)
Składniki:

180g mąki pszennej
100g masła
50g cukru pudru
1 żółtko
50g zmielonych migdałów
Opcjonalnie: cukier puder do posypania

Sposób przyrządzenia:

1. Mąkę, masło, cukier puder oraz zmielone migdały łączymy ze sobą.
2. Dodajemy żółtko i zagniatamy ciasto.
3. Formujemy małe rogaliki, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
4. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C aż będą rumiane.
5. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.

Źródło: Austriackie rogaliki migdałowe

#przepisy #jedzenie #kuchnia #austria
jobprofi - Austriackie rogaliki migdałowe

(ok. 35 szt.)
Składniki:

• 180g mąki...

źródło: comment_7WRmdsIHADNW1MWK67dekZ6ZA3O9FZZk.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz