Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy jest tu jakiś posiadacz sony xperia z1, który dostał aktualizację do lolipopa?
Od dawna już na stronce jest info, że aktualizacja dla tego modelu jest gotowa, a ja od ponad miesiąca nie mam jej ani bezpośrednio w telefonie, ani na Sony PCC :/
Na mojego maila, sony odpowiedziało jak zwykle zdawkowo, że to zależy od kraju i operatora. #!$%@?, że telefon kupiłem dzień po premierze, za gotówkę, nie brandowany i do tej pory aktualizacje były "od razu", a teraz prawie 5 tygodni nic ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pytanie #android #xperiaz1 #sonyxperia
  • 11
@banderas: te ich maile to jest porażka! Wymieniłem ich z nimi kilka i zdążyłem zauważyć, że mają jeden szymel, który powielają za każdym razem i raptem w 2 - 3 zdaniach odpowiadają na pytanie. Przy czym ta odpowiedź i tak nic nie wnosi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@didi91: trochę to dziwne, bo na upartego info o najnowszej dostępnej aktualizacji jest na stronie skierowanej do polskiego odbiorcy (patrz link, który podałem).
@xer78: zainstalowałem ją dziś koło południa z poziomu telefonu (nie po kablu). Wszystko pięknie, ale jak zobaczyłem, jakie ikony na pulpicie są wielkie, to się załamałem. Nie widzę nigdzie opcji zmniejszenia:-( tak czy inaczej dzięki za info!
@chozi: U mnie za nic nie dało się z poziomu telefonu. W centrum aktualizacji było nawet info, że tylko kompa. Centrum mi zniknęło.
@xer78: a to w sumie ciekawostka:-) no cóż, najważniejsze, że już jest. Teraz trzeba tylko przyzwyczaić się do pewnych zmian i będzie git;-)