Aktywne Wpisy

Bunch +9
Zadziwia mnie to, że z absolutnie każdej rzeczy laski są w stanie zrobić problem i się oburzyć. I to wiecie, tak już bezpowrotnie. Obraza majestatu i koniec. A co ciekawe, zupełnie tak nie jest jeśli to facet przeczyta coś co mu się nie spodoba od kobiety. A jest tak dlatego, że facetowi zależy (więc dużo jest w stanie w sobie stłamsić dla dobra ogółu). Czyli nie podoba mu się coś ale trzyma
źródło: asdasd asd asd asd as as
Pobierz
a w ogóle to Tesco było super, można było sobie o 3 w nocy kupić namiot

http://blog.rust-lang.org/2015/05/15/Rust-1.0.html
#programowanie #dev #cpp #clang #inzynieria
Od jakiegoś czasu mam gdzieś daleko w backlogu zapoznanie się z tym językiem, ale jakoś nie mogę znaleźć motywacji. Mam wrażenie, że może być tym, czym Go stanie się za kilka wersji.
Chyba wreszcie poczytam tutorial :-)
Coś fajnego pisałeś? Czy da się w prosty sposób robić fajne równoległe rzeczy jak w Go?
Mam za pasem jeden dość duży projekt w Go (być może nawet już jest wdrożony, yay), i muszę powiedzieć, że chwilami bolało - założenia są fajne, ale miejscami czułem, że da się lepiej. Z drugiej strony
@PrettyMuchDeadAlready: Skąd takie wnioski?
Z tego co wiem, to język systemowy, świetnie nadający się do pisania aplikacji rozproszonych i serwerów.
Zastąpnienie Javy pod Androidem będzie bardzo trudne, z uwagi na ilość już istniejącego softu. Nikt tego nie będzie przepisywać.