Aktywne Wpisy

Polska5Ever +46
Jaka "zła" decyzja finansowa jest warta każdej waszej wydanej złotówki?
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Dla mnie są to podróże i posiadanie psa. Jestem ogólnie oszczędny, mam poduszkę, inwestuje nadwyżki iiiii prawdopodobnie pogarszam swoją przyszłą sytuację finansową, ale IMO warto. Nie zatrzymuję się w luksusowych hotelach ani nie jem na mieście każdego posiłku podczas podróży, ale sama możliwość odwiedzania nowych miejsc i doświadczania nowych rzeczy jest dla mnie bezcenna.
Tak samo posiadanie psa.
A u was?
#
Mirki jeżeli ktoś zastanawia się nad wykupieniem AC, to niech nawet nie spogląda w stronę link4.
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
źródło: temp_file2662434490292435042
Pobierz

for (var b= 0; b < Input.touchCount; ++b)
{
if (Input.touchCount > 0 && Input.GetTouch(b).phase == TouchPhase.Ended){
backwalktexture.color = new Color32 (255, 255, 255, 255);
// playerMovement.v = 0f;
}
if (Input.touchCount > 0 && Input.GetTouch(b).phase == TouchPhase.Began && backwalktexture.HitTest(Input.GetTouch(b).position)){
backwalktexture.color = new Color32 (29, 122, 17, 255);
// playerMovement.v = -1f;
}
}
Trochę mnie to denerwuje - przycisk strzału działa chociaż jest tym samym co wyżej - no, tylko oparty jest na boolean a nie float'ach. Ale przycisk ruchu do przodu też działa, chociaż jest taki sam jak ten, tylko nie na -1 a na 1. Za to przycisk cofania w ogóle się nie aktywuje, a specjalnie wstawiłem kolorowanie obrazka na wciśnięcie żeby wiedzieć czy wychwytuje mi dotyk, i nic. Dwa przyciski wychwytują gdzie zarówno kolor jak i akcja działają, a trzeci nie chce.
Co robię nie tak? Tu są jakieś problemy w kodzie czy może jakieś fizyczne ograniczenie?
@blisher @jigsaw96 @Wextor @TadeuszSynZygmunta i inni :/ .