Wpis z mikrobloga

Kukiz wydaje mi się szczery w swoich zamiarach. Teorie spiskowe głoszące, że jest podstawiony przez system uważam za idiotyczne. Myślę, że gość naprawdę chce coś zmienić, ale ma dwa problemy:
- nie jest politykiem,
- nie ma głębszego pomysłu na reformy.
Uważam że z dobrym zapleczem m. in. ekspertów z centrum A.Smitha, mógłby zdziałać wiele dobrego dla Polski. Martwi mnie trochę jego skłonność do lewicowych poglądów, ale nie oszukujmy się, lepsza szczera lewica niż skorumpowana "prawica". W wyborach parlamentarnych, jeśli nie będzie szedł razem z Korwinem, będę miał trudny orzech do zgryzienia. Zaletą Kukiza jest to, że poza JOWami zdaje się być otwarty na różne propozycje, co daje nadzieję, że być może uda się go nakłonić do pójścia w prawą stronę i stworzenia programu liberalnego. Korwin za to powoli traci moje poparcie. Mam już serdecznie dość jego durnych wystąpień i niszczenia w mediach myśli wolnościowej. Dziadek ma za duże problemy ze swoim ego i przerost ambicji. Zawsze musi coś spieprzyć, co przestaje mnie już bawić. Bez względu na wszystko, polityczna jesień zapowiada się naprawdę ciekawie.

#polityka #korwin #kukiz #wybory #wyboryparlamentarne
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RyszardKontraIdioci: Widzisz- takie rozważania powinieneś mieć przy tych wyborach- prezydenckich. Wybory parlamentarne to nie głososwanie na konkretnego człowieka, ale na partię. A partia to wiele więcej niż lider czy program. To całe sztaby ludzi, specjaliści z różnych dziedzin. Moim zdaniem źle się stało, że JKM miał aż tak niski wynik, choć po części to rozumiem (sam na niego głosu nie oddałem). Obawiam się, że może to nieco zniechęcić działaczy terenowych
  • Odpowiedz
@RyszardKontraIdioci: Kukiz nie ma szans na zmiany, bo chce być dobrym kumplem dla każdego, to człowiek z którym wyborcy chcą się piwa napić, a historia uczy że tacy ludzie niewiele wnoszą. Niestety bezwzględni, autorytarni przywódcy są znacznie lepiej oceniani przez historię niż polityk o wizerunku młodszego zbuntowanego brata.
  • Odpowiedz