Wpis z mikrobloga

@ksiak: Szczerze się przyznam, że wiem jak to wygląda i tyle co wiem o blackberry. Gdybym Cię poprosił to jak zachęciłbyś mnie do kupna tego urządzenia, wiedząc, że jestem w temacie blackberry lajkonikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gronie: wiesz, po pierwsze to nie jestem ich sprzedawcą i jeżeli chodzi o zachęcanie to zależy. Największy ich problem to rzeczy które na pierwszy rzut oka wydają się świetne jednak potem okazuje się że czegoś brakuje. Dalsza kwestia wyboru sprowadza się jak zwykle do listy potrzeb i wymogów. To co dla mnie np jest ok dla innych jest zbędne i vice versa. Jeżeli jednak już pytasz to myślę że największymi plusami
@ksiak: Dzięki za odpowiedź. Czyli nie ma w tym nic co byłoby dla mnie bardziej przydatne niż zwykły smartfon z androidem choć rozumiem, że posiada funkcje niedostępne w smartfonach i zajebiście przydatne ale tylko dla określonej grupy osób. Dobrze zrozumiałem?
@Gronie: hmm to zależy. BBOS10 to gotowy system, wiele rzeczy jest "out of the box" i są świetnie zintegrowane. Do tego np coś takiego co nie wymaga żadnych kombinacji, czy możliwość podpięcia kontrolera z xboxa i używania go w grach. Android jak dla mnie to dziwny twór, jego jedyną zaletą jest liczba aplikacji i nic innego. Ma to potem wpływ na innych użytkowników którzy kierują się tylko i wyłącznie "ilością aplikacji"
@ksiak: Tym wpisem zachęciłeś mnie znacznie skuteczniej :) Jak widzę jakich uprawnień żądają aplikacje na androida to za każdym razem cierpię wewnętrznie akceptując to.
Nie znam nikogo kto by tego używał (kiedyś widziałem u jednego znajomego w ręce ale to informatyk i coś tam klepał jakieś kody czy coś więc pomyślałem, że to dla programistów czy coś)
Obawiam się, że jakbym dostał takiego w ręce to nie widziałbym co z nim
@Gronie: aaa jedno ważne info. BlackBerry os od wersji 10.3.1 ma sklep Amazona w teorii jest w stanie uruchomić jakieś 90% aplikacji. Do tego jest "Snap", sklep GooglePlay dla BB, niestety opcja uprawnień jest dostępna tylko i wyłącznie dla aplikacji natywnych - Androidowe działają tak jak w Androidzie - dostajesz tylko listę uprawnień i koniec.