Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +28
Miesiąc od rozstania z #rozowypasek umówiony na dzisiaj z inną, ale no totalnie nie chce mi się iść xD straciłem kompletnie zaangażowanie tak mnie złamała ex, znam już zasady tej gry i w zasadzie jestem w stanie poderwać większość lasek ale nie chcę, nie chce się angażować, nie że boję się odrzucenia bo za dużo już mi się ich przewinęło w życiu, ale totalnie wiem, że to kolejna dziewczyna poderwana według tego
Maurelius +1015
jak już wybierać lewicowego kandydata, to lepiej tanajno albo dudę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#palikot #wybory #1z10 #neuropa
@dabelju: Po #!$%@? wołasz ludzi zainteresowanych teleturniejem...?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lewica gospodarcza - rozbudowane państwo, biedniejsi płacą niskie podatki, albo wcale, wyższe podatki płaci klasa średnia i bogaci (podatki progresywne).
Prawica gospodarcza - państwo aktywne tylko tam gdzie musi, tendencja w kierunku ujednolicania podatków czy to przez
piszesz, że lewica gospodarcza to państwo, gdzie biedniejsi płacą niskie podatki albo wcale, a wyższe podatki płaci klasa średnia i bogaci.
czy to nie są postulaty pisu i dudy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PiS oczywiście mierzy w kierunku tzw. solidarności. Dla tej partii jednak kwestie gospodarcze są trzeciorzędne. Nie mają też większego pomysłu, planu. Hasłami solidarności ferują incydentalnie. Dla lewicy celem jest państwo opiekuńcze. PiS rzuca propozycjami być może częściowo zbieżnymi z tym
może i granice w dzisiejszej polityce są płynne, ale prawicą pis nie jest na pewno. tylko światopoglądowo.
Tak jak mówię, prawica jest po prostu niejednorodna. Są prawicowcy tacy i tacy.
Być może od takiego dwójpodziału lepszy byłby trójpodział na to co dotychczas nazywamy lewicą, liberałów gospodarczych i konserwatystów.
Zresztą. Jeżeli dla PiS sprawy światopoglądowe są bardzo ważne i mają na ten temat prawicowe przekonania, a sprawy gospodarcze mało istotne i tu mierzą (powiedzmy) w lewicę.