I jak Mirunie, dobrze było? Mam nadzieję, że moje rady chociaż trochę pomogły i nie daliście się zjeść stresowi! Garść obiecanych rad przed jutrzejszą matmą: 1. Nie przejmujcie się. Po dzisiejszym dniu wiecie jak to wszystko wygląda od strony technicznej i na każdej następnej maturze będzie tak samo. No stress i do przodu :) 2. Znowu trzeba będzie wypełniać pesele i inne tego typu rzeczy. Znów przypatrzcie się dokładnie co piszecie i czy na pewno jest dobrze. 3. Matura z matmy składa się z dwóch części: zadań zamkniętych i otwartych. Rada do obu typów zadań: NIE WIESZ JAK ZROBIĆ ZADANIE 1? NIE PRZEJMUJ SIĘ, RÓB NASTĘPNE! Do tego zdążysz wrócić :) 4. Z zadań zamkniętych MOŻNA WYCIĄGNĄĆ TO UPRAGNIONE 30%! Skupcie się, większość z nich naprawdę jest łatwa. 5. PAMIĘTAJCIE O KARCIE ODPOWIEDZI! Musicie WSZYSTKO przenieść na kartę, upewnijcie się 5 razy, czy wszystko przenieśliście poprawnie. 6. W zadaniach otwartych piszcie wszystko. Serio, nawet najgłupsze obliczenie typu delta=b^2-4ac. Przepisujcie nawet wzory z karty wzorów. Czasami gdy brakuje jednego lub dwóch punktów, egzaminatorzy szukają takich zapisów, dzięki którym mogą dać te upragnione 2% więcej. 7. Nie dajcie się zwieść pozorom. Czasami zadanie jest sformułowane tak, że za #!$%@? nie wiecie jak to zrobić, a okazuje się, że jest strasznie banalne, wystarczy się wczytać. 8. Wypisujcie sobie DANE, SZUKANE i ODPOWIEDŹ! To cholernie pomaga ogarnąć się w niektórych zadaniach, a czasami potrafią za to wpaść dodatkowe punkty. 9. Pamiętajcie o zabraniu wszystkich przyborów: linijka, ołówek, gumka, ekierka, cyrkiel, kalkulator. Czasami naprawdę się przydają.
10. Pamiętajcie, że na wszystkie obliczenia typu 2+2 macie brudnopis, który bardzo się przydaje, szczególnie na matmie. Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam powodzenia przed jutrzejszą matmą, połamania długopisów, ołówków, cyrkli i linijek! Dacie radę, pamiętajcie, że to klasówka, taka, jakich pisaliście już miliony ʕ•ᴥ•ʔ #matura #matura2015 #protipygetrekta <-- mój tag, zapraszam do zaobserwowania, pojawi się coś przed angielskim ( ͡°͜ʖ͡°)
@GetRekt: Wszystko wiedziałem, ale dobrze coś takiego przeczytać i jeszcze raz się upewnić. Liczę na +70%, inaczej głupio by było składać na AGH ( ͡°͜ʖ͡°)
@GetRekt: głupie jest to, że brudnopisu nie można jakoś odseparować od arkusz i położyć np pod treścia zadania, tylko trzeba machac tymi kartkami w lewo i prawo : /
1. Nie przejmujcie się. Po dzisiejszym dniu wiecie jak to wszystko wygląda od strony technicznej i na każdej następnej maturze będzie tak samo. No stress i do przodu :)
2. Znowu trzeba będzie wypełniać pesele i inne tego typu rzeczy. Znów przypatrzcie się dokładnie co piszecie i czy na pewno jest dobrze.
3. Matura z matmy składa się z dwóch części: zadań zamkniętych i otwartych. Rada do obu typów zadań: NIE WIESZ JAK ZROBIĆ ZADANIE 1? NIE PRZEJMUJ SIĘ, RÓB NASTĘPNE! Do tego zdążysz wrócić :)
4. Z zadań zamkniętych MOŻNA WYCIĄGNĄĆ TO UPRAGNIONE 30%! Skupcie się, większość z nich naprawdę jest łatwa.
5. PAMIĘTAJCIE O KARCIE ODPOWIEDZI! Musicie WSZYSTKO przenieść na kartę, upewnijcie się 5 razy, czy wszystko przenieśliście poprawnie.
6. W zadaniach otwartych piszcie wszystko. Serio, nawet najgłupsze obliczenie typu delta=b^2-4ac. Przepisujcie nawet wzory z karty wzorów. Czasami gdy brakuje jednego lub dwóch punktów, egzaminatorzy szukają takich zapisów, dzięki którym mogą dać te upragnione 2% więcej.
7. Nie dajcie się zwieść pozorom. Czasami zadanie jest sformułowane tak, że za #!$%@? nie wiecie jak to zrobić, a okazuje się, że jest strasznie banalne, wystarczy się wczytać.
8. Wypisujcie sobie DANE, SZUKANE i ODPOWIEDŹ! To cholernie pomaga ogarnąć się w niektórych zadaniach, a czasami potrafią za to wpaść dodatkowe punkty.
9. Pamiętajcie o zabraniu wszystkich przyborów: linijka, ołówek, gumka, ekierka, cyrkiel, kalkulator. Czasami naprawdę się przydają.
10. Pamiętajcie, że na wszystkie obliczenia typu 2+2 macie brudnopis, który bardzo się przydaje, szczególnie na matmie.
Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam powodzenia przed jutrzejszą matmą, połamania długopisów, ołówków, cyrkli i linijek! Dacie radę, pamiętajcie, że to klasówka, taka, jakich pisaliście już miliony ʕ•ᴥ•ʔ
#matura #matura2015 #protipygetrekta <-- mój tag, zapraszam do zaobserwowania, pojawi się coś przed angielskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GetRekt: no tu akurat się chyba mylisz, bo tylko długopis, cyrkiel i linijka jest dozwolona (+ oczywiście kalkulator)