Aktywne Wpisy
IdillaMZ 0
#usa duzo na temat problemow stanow Pasa Murzynow, czyli glownej koncentracji czarnych, mowi poparcie calej reszty ludnosci dla Republikanow, mimo niemal 100% poparcia, polnocnokoreanskich wynikow ludnosci czarnej dla Demokratow
Zrobiłem sobie up-converter do SDRa, na 17MHz jest niezły natłok azjatyckich stacji.
A do nasłuchu np 128,8MHz (okęcie) mam Biconical 2x1m ok 60* rozwarte też ustawiona na poddaszu.
Antenę to zrobiłem sam, chcąc kupić musiał bym zapłacić ze 3-4 stówy (biconical), a LW to ok 100zł gotowa, mnie kosztowała 9,5zł.. A odbiornik to DVBT na USB.
@Misiokoala: Skąd nadajesz? Może kiedyś cię usłyszę.
odbiornik mam, ale na tej domyślnej nic.
interesuje mnie antena na zakres ciekawy do nasłuchu, raczej uniewersalna
@Misiokoala: he he krótkofalowcy to takie kulturalne ludzie a tu bach i na Mirko się znajdują ;-)
@robekk1978: Ja jestem tylko nasłuchowcem, nie mam znaku to się nie wychylam.
http://www.sp5py.pl/viewpage.php?page_id=9
Ale bandplanu dla komercyjnych stacji KF to nie widziałem.
vy 73 de SQ9WTF ( ͡º ͜ʖ͡º)
@robekk1978:
Nadaje z SP8, jednak obecnie jestem bez radyjka na kf, sprzedalem icoma i od roku tylko cos lokalnie na 2m pozuje szmaty ;) . Srednio mam warunki na wieszanie skutecznych anten, wiec czekam lata i wolnego czasu aby pojechac gdzies za miasto, rozwiesic druty i cos popracowac.
73
@Vejder: Tą stronę widziałem, już dosyć dawno. Było chyba nawet na głównej.
Macie jakiś dobry program do dekodowanie transmisji CW? Nie jestem w stanie tak szybko zapisywać kropek i kresek, żeby potem odkodowywać.