Wpis z mikrobloga

1. Chciej głosować na Dude, bo ma szanse wygrać z Bulem.
2. Wypelnij Latarnika wyborczego
3. Wychodzi Tanajno - prawie pełna zgodność.
4. Nawet nie wiesz kto to jest, w sondażach -10%
5. Popatrz na nastepnego Kukiza
6. Zobacz kilka wywiadów z nim.
7. Matkobosko skąd on się wziął, najlepszy kandydat, wiara w ludzi odzyskana, Kukiz na prezydenta

#wybory2015 #wybory #kukiz

• 54
  • Odpowiedz
@tullsta: a co dobrego z tych JOWów? Przecież sam Kukiz przyznał, że prowadzi to do umocnienia systemu dwupartyjnego...

@Nutaharion,

znowu zaczyna się dzielenie Polaków na lepszych i gorszych.

ale przeciez mowimy o politykach i przecież się dzielą na lepszych i gorszych.

Ja i tak bym wolał, by poparcie Kukiza i Korwina i tego od maszynek do golenia się skumulowało w jedno, ale Kukiz co raz częściej sprawia mi wrażenie że
  • Odpowiedz
@niepoprawnyhumanista: Tak! System dwupartyjny jak w stanach. Zobacz, ze tam caly czas sa dwie partie, za to zmieniają sie ludzie. U nas jest odwrotnie. Ludzie są ci sami od 20lat, ale zmieniają się partie (głównie z nazwy).
  • Odpowiedz
@SScherzo: Ja bym się tym wielce nie sugerował. Pytania tam są źle skonstruowane
@tullsta: Tak, tak. Jakbyś obecnie nie głosował na ludzi. W Stanach żaden kandydat niezależny nie ma szans - musi wybrać jedną z opcji i jest od niej uzależniony i bez niej nie zostanie wybrany ponownie. Zobacz jakie tam się kampanie wyborcze robi
  • Odpowiedz
@tullsta: Wiesz ze Duda czy tam Komor to jedna chwała nie ? Duda w tych wyborach to jest w zasadzie tylko dlatego zeby elektorat pisu nie posłał swoich głosów na złych kandydatow (BO NA GAJOWEGO NI ZAGLOSUJA).
  • Odpowiedz
@tullsta: Nie korzystałem z latarnika chociaż doszedłem jakiś czas temu do wniosku, że nie będę głosował, bo nie ma na kogo. Zainteresowałem się jednak tymi kandydatami, o których wiem najmniej i po zdecydowanych wykluczeniach trafiłem na Tanajno. Ogólnie pomysły ma OK, choć można się zastanawiać czy oddanie głosu w każdej sprawie dla ludu nie powodowałoby populistycznych decyzji w naszym nadal mało ekonomicznie uświadomionym kraju. Jednak poznając go dalej, a szczególnie czytając
  • Odpowiedz