Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki i Mirabelki :) Ostatnio uczę się UI i zrobiłem coś takiego w ramach nauki. Jest to koncept przeprojektowania aktualnej strony Filmweb aby była bardziej przyjazna użytkownikowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.behance.net/gallery/25704983/Filmweb-redesign-concept

Nie wiem czy #chwalesie ale na pewno szukam konstruktywnej krytyki. Co boli i przeszkadza, co robić inaczej niż robie i dlaczego.

Trochę też #design i troszkę bardziej #webdesign
M.....l - Cześć Mirki i Mirabelki :) Ostatnio uczę się UI i zrobiłem coś takiego w ra...

źródło: comment_1xp6ek7JzyfctY5btRVNweGK0QyI8KC9.jpg

Pobierz
  • 33
@MatMal: panel znajomych ihmo troche z dupy. wolalbym to jakos powiazac z facebookiem anizeli tworzyc cos na podobe, lub po prostu na koncepcji anonimowosci forumowej. stylistycznie trafia w moj klimat, tylko panel ocen wolałbym widzeć nad posterem. czy boczne panele są zamrozone podczas przewijania?
@dzikiwonsz: Myślałem o tym ale projekt od razu tracił urok. Ogólnie problem miałem z menu, nie mogłem trafić w klimat który miałem w głowie.

@Przemysl: wiesz co, tak naprawdę najważniejsza jest ilość godzin odpalonego Photoshopa. Materiału w necie jest dużo, można czytać "odpoczywając" od projektu - napisz na priv, podeślę Ci parę stron.

@baba_by_sie_jednak_przydala: prawie do końcowego etapu projektowania miałem, przynajmniej na stronie głównej, reklamy. Nie tak hardcorowo jak
@MatMal: ja sie tam nie znam, ale moim zdaniem nic specjalnego. taki sobie redesign z konceptu z dupy. Portal o filmach a rzeczy zwiazanych z filmami ciezko sie doszukac :D tylko profil, lajki gwiazdki czacik, taki fejsbuk tylko z filmami hehe. To jest powazny redesign, z opisem zmian i funkcji, co gdzie jak dlaczego soundcloud redesign

@abc: mam nadzieję że dojdę do skilla gdy będę mógł zawołać Cię do takiego redesignu by me. Anyway zgadzam się, mega sprawa. Taki już wysoki poziom, chciałbym pracować w studiu które to zrobiło.

Jeżeli chodzi o profil, lajki, gwiazdki, czacik to pozwolę sobie wytłumaczyć. Profil starałem się przedstawić w taki sposób, bo w zamyśle funkcjnonowania był wprowadzony ranking użytkowników (coś jak na wykopie, komentarze identycznie - ( ͡° ͜ʖ
@MatMal: Wywalenie nawigacji do bocznego menu to wg mnie nieudany pomysl. Dodatkowo rozdzielenie dostepu do konta na gorne i boczne menu tez nie za bardzo dziala. Dalej, "twoj filmweb" rozdziela niejako logiczna ciaglosc menu i wprowadza chaos. Nie wydaje mi sie tez, ze umiejscowienie chatu w takim miejscu jest potrzebnym rozwiazaniem. Przyciski spolecznosciowe obok plakatu moim zdaniem wrzucone troche na oslep (dodatkow padding sie rozjechal).

Design i kolory sa jednak bardzo
Jest to koncept przeprojektowania aktualnej strony Filmweb aby była bardziej przyjazna użytkownikowi

@MatMal: Biere w ciemno, to co aktualnie ma Filmweb to jakaś porażka