Aktywne Wpisy
teslamodels +80
Mój największy życiowy sukces to brak gówniaków.
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
czarna-malwa +14
No to go pytam na fb...
Myślałem, że oni tak tylko u siebie... XD
#francja
@Valestil: bełkotu nie ukryjesz ;p
@ilmash: francuski może i ładnie brzmi (chociaż francuski metal to jakaś pomyłka), ale ciężki jest w nauce. Za dużo zawiłości, reguł, regułek etc.
@seeksoul: o to to, podstawowa przewaga niemieckiego nad np. angielskim- jest wyrazny. Wyraznie sie slyszy kazde slowo, nie ma problemow z odroznieniem slow, ktore sa podobne. Inna kwestia, ze czasem te slowa maja po 20-30 liter, ale dzieki temu zamiast calego
@barani_leb: American English też jest, brytyjski już nie.
@Otsego_Amigo: Ciekawe, bo dla mnie język niemieckich Turków (Kanakisch, Türkendeutsch...) jest dużo mniej łagodny niż czysty niemiecki. Jako próbka najsłynniejszy chyba w ostatnich latach utwór po kanakowemu. Celowo wybrany najbardziej charczący fragment.
@XpedobearX: @tytanowy-janusz: Chodzi o to, że w USA zróżnicowanie wymowy w porównaniu z "modelem" języka jest dużo mniejsze niż w UK. W porównaniu z UK jest w zasadzie symboliczne.
Jeśli ktoś osłuchał się z "wzorcową" odmianą amerykańskiego angielskiego (tzw. General American) to nie będzie miał problemów ze zrozumieniem większości Amerykanów, bo używane lokalnie odmiany są bardzo podobne (dla większości cudzoziemców nie