Wpis z mikrobloga

@piotrulos: Obecnie nie ma żadnego fixa na zbrickowane telefony (nie mówię o problemie z czerwonym ekranem, a czarnym - QHUSB_DLOAD). Nie polecam nikomu używania Recovery Tool'a. W 50% (loteria) brickuje telefon - nawet po ostatnim update rzekomo naprawiajacym problem. Microsoft obecnie siedzi cicho i od czasu do czasu hinduskie boty z supportu napiszą, ze "są świadomi problemu".

Mam nauczkę, nigdy więcej wersji preview na telefony. PC to inna sprawa...
@piotrulos: Pewnie że nie chce i nie wydadzą. Jak się nie uda inaczej, to zostawią ludzi i udadzą ze nic się nie stało. Wydanie potrzebnych w tym momencie plików oznaczałoby istny rozkwit sceny jailbreakowej i moderskiej.
Flight mode can now be enabled.

You can now disable data connections.

@piotrulos: To ja chyba tego builda miałem od początku bo nie flight mode i wyłączanie data connections działały na l920 ;]
@AdrianJ: ale chyba dali sterownik do wprt 1.2.4 bo niektórym zaraz po QHSUSB_DLOAD pojawia się Nokia emergency mode.
Możliwe że wydadzą jakiegoś fixa ale będą tak kombinować aby nie wypuścić całych plików uefi czy bootloadera, więc pewnie potrwa to trochę czasu.
@piotrulos: A, to widziałem :) Ten sterownik jest dostępny w necie od dłuzszego czasu, nawet go instalowałem - nic niestety w temacie nie zmienia.

Ja czekam do wtorku kolejnego tygodnia. Jak nie odpowiedzą/nie wypuszczą czegoś, oddaje urządzenie na JTAG :P