Wpis z mikrobloga

@Lipcow3: trochę racji ma. Widziałem statystyki ilości wypadków rowerowych po założeniu kasku - ilość wypadków się zwiększa. Jest co prawda mniej śmiertelnych.
  • Odpowiedz
@Lipcow3: Korwin mówiąc "bezpieczeństwo" ma tak naprawdę na myśli to co władza nam serwuje jako bezpieczeństwo. Zmusza nas do zapinania pasów, włączania świateł itp. Niektóre z tych przepisów wdrożonych w imię poprawiania bezpieczeństwa, pogarszają je.

Pasy to większe bezpieczeństwo, ale jeśli masz wypadek +benzyniak +niefart to spłoniesz, podczas kiedy z mniejszym bezpieczeństwem, bez pasów, zdołał byś uciec.
Światła w samochodzie pomagają widzieć inne samochody. Ale nie pomagają widzieć pieszych, albo
  • Odpowiedz
@kglibow: Przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz. Pasy ratują życie. Światła poprawiają bezpieczeństwo. Twierdzisz inaczej - nie chcę cię spotkać na drodze bo boję się o moje zdrowie. Zaraz mi powiesz, że ograniczenia prędkości i inne przepisy ruchu drogowego zabijają...
  • Odpowiedz
@Lipcow3: Pasy nie ratują życia zawsze i w każdej sytuacji. Czasem przyczyniają się do śmierci.
Światła w dzień nie zmniejszyły liczby wypadków. (bo o nakaz jazdy na światłach w dzień chodzi)
  • Odpowiedz