Wpis z mikrobloga

#mirki, wczoraj komputer złapał mi ogromny zawias przez co zmuszony byłem odłączyć zasilanie w celu resetu. Od tego czasu komputer cholernie długo się włącza (na początku powtórzyłem to jeszcze kilka razy aż w końcu się włączył). Laptop zatrzymuję się na samym początku: w momencie pojawienia się logo lenovo, a następnie windows 8, a jak już się włączy i zacznę robić coś bardziej wymagającego (gra, muzyka, film w kilku oknach) to łapie co jakiś czas zwiechę na pół minuty - minute. Co jest grane?
Wykonałem skan i naprawe chkdsk ale nic to nie dało.

#elektronika #elektroda #naprawalaptopow #laptopy #lenovo #windows8 #informatyka @naprawalaptopow
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@brmstufldigart: chcesz powiedzieć ze nie mam szans go już naprawić? Jak ma się coś takiego do naprawy gwarancyjnej i czy mogę na obecnym stanie jeszcze z 2 miesiące pociągnąć czy lepiej nie bo jeszcze inne s-------i?
Wykonuje jeszcze error scan.
  • Odpowiedz
@DefektMuzgo: życie nauczyło mnie, że jak podejrzewam problemy z dyskiem, to błyskawiczna kopia na inny dysk. Nauczyłem się również, że dyski się same nie naprawiają a wręcz przeciwnie. Gwarancja gwarancją, ale danych nie odzyskasz
  • Odpowiedz
  • 0
@brmstufldigart: a jak wygląda wymiana dysku w laptooie? Poza tym ze prawdopodobnie stracę gwarancję, to chyba nie każdy dysk będzie mi pasował? Da się to zrobić w warunkach domowych, bez kompletnego przygotowania?
  • Odpowiedz
@DefektMuzgo: jak masz fajnego lapka to odkręcasz2-3 śrubki i nie naruszasz żadnej plomby, więc gwarancji nie powinieneś utracić. Jak masz słabego kompa - rozbierasz do gołej płyty.
Dysk.. musi się zmieścić, czyli najprawdopodobniej 2,5 cala. spisz symbol oryginału i sprawdź wysokość. Możesz wybierać między dyskami 5400/7200 lub ssd
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: niestety teraz robio tak, ze coraz ciezej sie dostac :< i o ile w moim probooku nie potrzeba nawet odkręcać śrubek, tak w lenovo chuje utrudniają dostęp do dysku jak tylko się da
  • Odpowiedz