Aktywne Wpisy
credenss +645
#zwiazki
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Tomek3322 +502
Ten człowiek powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany, dzięki niemu w skali kraju zaoszczędzono ileś miliardów PLN na zapewne i tak spartolonej robocie, a wielu ludzi odkryło że ta budowlanka to żadna religia/czarna magia, tylko kwestia nauki.
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Najbardziej zależy jej na tłoczku, które jak zauważyła dostępne jest tylko do Sheaffer G100 ( >100zł ( ͡° ʖ̯ ͡°)).
Pióra nad którymi się obecnie zastanawia to:
- Pilot MR (czy ktoś wie, jaki jest dokładnie do niego tłoczek),
- Sheaffer VFM lub G100.
Obecnie ma Sheaffer Prelude 355 ze stalówką F i podoba jej się, że jest ciężkie (>30g). Z góry uprzedzam, że Parker i Lamy odpadają.
Pomożecie?
#pioro #piorawieczne #pomocy
A jeśli nie boisz się poeksperymentować z chińczykami to polecam (sam posiadam) Hero 767, jest duże, ciężkie, pisze gładko i czadersko wygląda :D
Pilot MR powinien wypaść dobrze, może nawet lepiej niż jej Prelude. Przyjmuje standardowe naboje, wejdzie do niego standardowy tłoczek (Pelikan, Waterman, Schneider, chińskie noname), do kupienia osobno. Dobrze byłoby przymierzyć tłoczek przed zakupem.
Do VFM tłoczki ponoć nie wchodzą. I jakościowo jest dla mnie klasę niżej od Pilota MR.