@czmaja: no szkoda, szkoda, ponoć Kyuss był jednym z najbardziej niesamowitych zespołów live do obejrzenia, więc szczególnie z tego powodu można żałować, ale ja jestem ogromnym fanem tak tego QoTSa z przełomu wieków, jak i obecnego, więc wielkiego żalu nie mam :P
@destruktiv_komando: ja z kolei zdecydowanie wolę Kyuss. Zespół całkowicie zasłużył na miano legendy, a Garcia to jeden z moich ulubionych wokalistów około-rockowych.
@destruktiv_komando: QotSA to nie jest stricte stoner. Może na początku, już teraz bardziej grają coś w klimatach lat 70'-80', więc nie wiem czy jest sens porównywać oba zespoły. Kyuss to kapela która zdefiniowała nowy gatunek rocka, a QotSA to Josh Homme i przyjaciele. ( ͡°͜ʖ͡°)
@dzik_tasmanski_albo_diabel: słuchając stonera mam ochotę usiąść z fajką nad jakąś przepaścią na pustyni i po prostu siedzieć chłonąc wszystko dookoła. Magiczna muzyka.
@czmaja: Do Homme mam respekt za to, że cały czas muzycznie ewoluuje. Tak naprawdę po Songs for the Deaf już niczego lepszego by nie stworzył (poza tym odeszli Lanegan, Olivieri i Grohl), więc w przeciwieństwie do Jacka White'a nie grał już tego samego i według mnie teraz po
Muzyka prawdziwych mężczyzn.
Kyuss - Green Machine
Spoko, ale QOTSA >> Kyuss jak dla mnie - za cienki wokal mimo że grają spoko.
Weźmy np. to:
https://www.youtube.com/watch?v=oHDaKtx6bGY
@czmaja: Do Homme mam respekt za to, że cały czas muzycznie ewoluuje. Tak naprawdę po Songs for the Deaf już niczego lepszego by nie stworzył (poza tym odeszli Lanegan, Olivieri i Grohl), więc w przeciwieństwie do Jacka White'a nie grał już tego samego i według mnie teraz po