Wpis z mikrobloga

A ja myślę: "trudno, znajdź jakieś pozytywy
i poczekaj na kawałek torów gładszych",
bo to nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy.

#rap #rapsy #lona
polok20 - A ja myślę: "trudno, znajdź jakieś pozytywy
i poczekaj na kawałek torów gł...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kocham_jeze: Dziwnie to zabrzmi, ale za dużo gadania tutaj. Wolę posłuchać starych prostych rzeczy. Kwestia gustu. Dla mnie to nie brzmi jak rap tylko jak wierszowana proza przerobiona do bitu. Jakbyś napisał jakikolwiek w miarę niezwykły tekst i tak go wybrzdękał, że brzmi jak jakiś konkretny styl muzyczny. Moim zdaniem jeśli kawałek może być równie dobrze poezją śpiewaną, to nie jest to już to.

Poza tym #!$%@? ten tekst monotonnie,
  • Odpowiedz
@polok20: Zwykle rap wyglądał tak, że miałeś słowa konkrety. Opisywały mniej lub bardziej rzeczywistość w trafny sposób. Ale stopniowo to powędrowało w stronę taką, że muzyka ulicy robi się rozprawką filologa, który skończył wcześniej zajęcia. Dla mnie jest to sztuczne, a wybór stylu hip hop jest nieuzasadniony przy takiej treści.

Taki raperski Ulisses. Z tym, że literatura wszystko znosi, a style muzyczne moim zdaniem nie bardzo.
  • Odpowiedz
@kocham_jeze: Nie za bardzo. Właśnie dzięki szufladkom jesteś wstanie odróżnić jeden rodzaj muzyki od drugiego. Co to tego kawałka, to byłbym w stanie dokładniej określić co jest nie tak. Sam tekst to wynik ewolucji w polskiej muzyce tego typu. Natomiast jego wartość jest bez większych analiz dyskusyjna, to jest efekciarstwo bez pokrycia w faktycznej treści.
  • Odpowiedz
Właśnie dzięki szufladkom jesteś wstanie odróżnić jeden rodzaj muzyki od drugiego.

@Pzanty: Po co to? Koleś ma coś do powiedzenia, robi o tym utwór, więc takie #!$%@? się, że "HURR TO NIE JEST PRAWILNY RAP" jest bez sensu.
  • Odpowiedz
@kocham_jeze: Czemu bez sensu? Mnie po prostu nie przekonuje takie połączenie, które on robi, wydaje mi się sztuczne i nadęte. Ja tylko swoje zdanie wyraziłem, że mi się on nie podoba, wyjaśniłem dlaczego. Nie możesz słuchać go ze świadomością, że dla kilku innych ludzi jego twórczość ma z rapem wspólny ledwie bit? Może masz większą wiedzę, może mniejszą. Ja tam nie potrzebuje uważać, że to co lubię jest najlepsze i
  • Odpowiedz