Wpis z mikrobloga

Witam Mirki i Mirabelki, z góry przepraszam za głupie pytanie ale nie mogę się powstrzymać by go nie zadać. Spotkałem się kiedyś z legendą, że człowiek rzekomo nie może przewrócić krowy(nie chodzi tu o potrącenie jej np. ciężarówką). Jeden człowiek ma przewrócić krowę np. popychając ją. Jakie jest wasze zdanie? Krąży też legenda, że gdy krowa się przewróci na bok to umiera. Wydaje się to prawdziwe bo co ma zrobić? Raczej sama nie wstanie, co o tym sądzicie? Ja osobiście uważam, że człowiek jest w stanie przewrócić krowę. W ujęciu kwantowym nasuwa się takie rozwiązanie :
1.Wstawiasz krowę do obory.
2.Wychodzisz z obory i zamykasz dokładnie drzwi i wszystkie inne otwory.
3. Zgodnie z mech. kw. krowa jest opisana jako superpozycja wielu stanów.
krowy. Jednym z nich jest taka, ze krowa leży.
4. Wchodzisz do obory (dokonując pomiaru) i masz niezerowe prawdopodobieństwo znalezienia krowy w stanie leżącym.

• 5
  • Odpowiedz
@szakabanana: Krowa jest za silna i za ciężka, żebyś dał radę ją przewrócić, chyba, że jesteś Strongmanem, to mógłbyś próbować. Krowa która się przewróci na bok nie umiera, i raczej powinna dać radę się podnieść ;) Chociaż jeżeli już umiera to zazwyczaj zaczyna leżeć na boku ;)
  • Odpowiedz
@szakabanana: A może by jej tak w nocy, jak śpi, związać linka nóżki, poczekać, aż się
obudzi, a wtedy sprowokować lekkim uderzeniem w twarz. Krowa, nieświadoma
swoich ograniczeń, w zależności od temperamentu, zastosować będzie chciała
manewr ofensywny lub defensywny. Każdy związany jest jednak z ruchem
kończyn, co nota bene musi skończyć się przewróceniem krowy. No i przy
użyciu minimalnej siły (momentu siły) ze strony człowieka krowa leży.
  • Odpowiedz