Wpis z mikrobloga

@maciejbo1: hurra! gratulacje i dzięki za zawołanie mnie!!! :) Życzę Ci, żeby Twoja organizacja goszcząca była jeszcze fajniejsza niż moja i żebyś korzystał ze wszystkich możliwości na maksa, a będziesz miał 10 świetnych miesięcy!
@maciejbo1: @sonrisa: Gratulacje! Tak w ogóle to Wy kierowaliscie się w wyborze konkretnym krajem?
Niedawno widziałem ofertę na Islandie- oferują dużo podróży (czyli co mnie interesuje), ale chcą osoby zajmujące się fotografia + portfolio ;/
@damian91: na początku myśli o EVSie miałem tak: kraje północne bo miłość lub Francja bo język. Trochę zaczęło przemawiać za przełożeniem miłości na kiedy indziej (koszty), a branie jak leci. Organizacja wysyłająca znalazła mi ten projekt we Francji, wysłałem.

Też niedawno widziałem na fejsie fajną ofertę z Islandii, z jakiegoś hostelu czy coś.
@damian91: Ja byłam na Erazmusie w Hiszpanii i zawsze chciałam wrócić, tym bardziej, że znam trochę język (na tyle, żeby mieć przewagę nad innymi chętnymi...) więc szukałam tylko w tym jednym kraju, ale prawdę mówiąc trochę "wybrzydzałam" co do miejscowości, aż w końcu dostałam się na Menorkę i nie narzekam ;)
Grup na fb jest sporo, sama baza danych EVS jest dość beznadziejna, jeśli o poszukiwania aktywnych projektów chodzi, także zapisywałam