Wpis z mikrobloga

@MaddoxX1911: Nie może być surowy :) Ugotowany jest do 54 stopni - medium rare. Miozyna (jedno z białek) zaczyna się koagulować i mięso zmienia kolor z czerwonego na różowy.
Nie. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy surowym mięsem, a tym co tutaj wkleiłem, to pozostań przy gotowaniu wody.
@GazowanySmok: Wspaniała metoda gotowania - potrafi z naprawdę prostych składników wyciągnąć wspaniałe smaki. Mięsa wychodzą genialnie, do tego warzywa (np. marchewki!).

Polecam.
@GazowanySmok: Używam, jest to konieczne do sous vide. Ale nie trzeba wcale inwestować w pakowarkę. Wystarczą zwykłe torebki strunowe + miska wody. Jedzenie wkładamy do torebki, zamykamy na 90% i wsuwamy torebkę do wody - ciśnienie wypycha powietrze otworem pozostawionym na górze i wtedy torebkę domykamy. Czasami trzeba lekko pomóc dłonią jak jedzenie ma jakoś dużo miejsc, gdzie powietrze może się schować, ale ogólnie pakuje bardzo dobrze. Nie ma potrzeby 99.9%