Wpis z mikrobloga

7 811 - 1 = 7 810

Tytuł: Achaja Tom 2
Autor: Andrzej Ziemiański
Gatunek: fantastyka
★★★★★★★★

Opisywałam wcześniej tom 1 (trochę przesadziłam z oceną - dałabym jednak 8, jak tej). Drugi również mi się podobał i nie ma się tu co rozwodzić bardziej. Tym razem fabuła skupia się bardziej na Achai. Ciekawe wydarzenia i jak zwykle humor, który tym razem wydawał mi się nawet trochę mniej prostacki (albo się przyzwyczaiłam).

Mirki, nie rozszarpcie mnie za to, że mi się podoba ta trylogia. ()

#bookmeter
Jainapl - 7 811 - 1 = 7 810

Tytuł: Achaja Tom 2
Autor: Andrzej Ziemiański
Gatune...

źródło: comment_QzrIqF6GFCzAOEtJCvq8SYwp3wcKvAC4.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jainapl: mi też się podoba i w dupie mam to że ktoś mi powie że to komercyjna literatura która niczego Cię nie nauczy i że lepiej poczytać Joyce'a czy innego hipsterskiego autora. Była już kiedyś na mirko dyskusja i były osoby które twierdziły że czytanie Kinga czy Sapkowskiego jest bez sensu bo to literatura mało ambitna i już lepiej w ogóle nie czytać :P
  • Odpowiedz
@Postronny: Możesz sobie uważać, że ta książka jest słaba, a dla mnie ona jest właśnie lekka i nieambitna. Tyle. :)
@Navrazz: Też uważam, że to głupota. Niech każdy czyta to, co mu sprawi przyjemność. Jak się człowiek uprze to do wszystkiego się da przyczepić.
  • Odpowiedz
@Postronny: ja nie rozumiem potrzeby niektórych ludzi mówienia innym co jest słabe a co jest dobre. Nikt mi nie będzie mówił co ja mam lubić a czego mam nie lubić. Proste.
  • Odpowiedz
@Postronny: jasne że negatywna opinia to nie nakaz myślenia ale spotykam się z ludźmi którzy mówią że taka i taka książka jest c-----a i tylko bieda umysłowa to czyta. Lepiej przeczytaj to i to. To książka dla poważnych ludzi która otworzy Ci oczy na świat itp itd. A jak dalej będziesz twierdził że Ci się jednak podoba to Cię zwyzywają od debili. O takie podejście mi chodzi i takiego podejścia
  • Odpowiedz
@Tosiek14: spotkałem się na wypoku z opiniami że książki Kinga są słabe. Owszem, ma książki słabsze ale ma też pozycje rewelacyjne. Może dlatego że to literatura dość popularna a jak wiadomo niektórzy trzymają się jak najdalej od komercji bo im bardziej alternatywnym się jest tym lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz