Wpis z mikrobloga

@pitu-pr: tak w ogóle kto ci powiedział że laravel jest lekki ? przecież on od zawsze koło symfony był jednym z najcięższych frameworków i ludzie którzy korzystali tylko z symfony i patrzyli w0w ale laravel szybki mieli orgazm, ja osobiście jeśli mnie nikt nie zmusi nigdy nie będę korzystał z takich kobył jak symfony i laravel xD gdzie z samego frameworka jest ładowane 40+ plików na zapytanie z dysku xD powinni
@bercik999: a to ze wszystkich korzytasz w symfony/laravelu ? co jest takie super mega potrzebne że trza korzystać z tego obciążającego syfu bo do tej pory nie pojmuje czemu ludzie to polecają jak i tak dzisiaj w większości robi się restfulowe aplikacje gdzie frontend(angular czy ember lub backbone) robią większość rzeczy
@Jurigag: Nie, nie wszystkich. Tak samo jak nie mam zainstalowanych wszystkich pakietów z AUR.
I tak jak mówię - dobieraj narzędzie do problemu - chcesz zrobić restfulową aplikację, wiesz, że potrzebujesz mało bibliotek, wiesz, że phalcon Ci najbardziej podejdzie - wybierz go.
Jak ja potrzebuję sobie dla zabawy jakąś technologią zrobić rest API to zrobię to w laravelu - bo wiem, że zrobię to szybko i będzie działać tak jak chcę.