Mireczki!! Chciałbym się nauczyć programować i narazie jestem na etapie wyboru języka Wcześniej robiłem jakieś prymitywne miganie na #avr Czy C++ jest dobrym językiem aby zaczynać Jakiś ciekawe i dobre książki dla total newbie znajdą się ?? #programowanie
@jachuk1: jest. C++ jest nieco trudny, ale najwięcej się na nim nauczysz. Na studiach tak przynajmniej uczą i nie jest to zle podejście. Najpierw C++, a później masz łatwo z Javą już, a to bardzo bardzo sensowny język i byle pierdoła na telefon czy zegarek jest w tym pisana.
@jachuk1: sublime text 3. Na IDE się nic nie nauczysz, bo składnia się za ciebie będzie sama pisać. Shift+f7 czy coś takiego do kompilowania kodu w tym fajnym notatniczku. Mogę ci dać moje wszystkie wykłady ze studbazy i zadania jakie robiliśmy. Książek to ja nie używałem tylko po prostu neta. Jak juz złapiesz podstawy to wszystko jest w dokumentacji
@indywidualny: Nie no spoko wiadomo cięzkie życie studenta A składnia wiadomo się przyda wykuć na blache Tylko żeby w miare prosto gowniak lvl.16 mógł skumać( ͡°͜ʖ͡°)
@miszczo997: no czego niby nie. Jak zaczyna to góra ze trzy pliki zaincluduje i nie ma problemu to zrobić samemu. Później jak jakieś IDE będzie to samo robić to człowiek, wie skąd to się wszystko bierze przynajmniej. Wygoda przede wszystkim, ale jestem zdania, że warto znać takie pierdoły po prostu żeby rozumieć co jest skąd.
Chciałbym się nauczyć programować i narazie jestem na etapie wyboru języka
Wcześniej robiłem jakieś prymitywne miganie na #avr
Czy C++ jest dobrym językiem aby zaczynać
Jakiś ciekawe i dobre książki dla total newbie znajdą się ??
#programowanie
Jakiś code blocks nada się?
I prosta książka też by była dobra
A składnia wiadomo się przyda wykuć na blache
Tylko żeby w miare prosto gowniak lvl.16 mógł skumać( ͡° ͜ʖ ͡°)
@indywidualny: mógłbyś i mi wysłać