Aktywne Wpisy
niochland +1665
ewolucja_myszowatych +181
Cebula w biedronce kosztuje już 7 zł/kg, czyli tyle co banany.
Które i tak są drogie ale trzeba je sprowadzać statkami.
Za to marchewka która powinna kosztować grosze kosztuje, uwaga: 7 zł/kg. #!$%@?ż przecież bardziej opłaca się robić potrawy z bananów.
Ogórek gruntowy, najzwyklejszy - 10 zł/kg, drożej niż drogie banany
Ale, ok, nie narzekajmy na inflację bo kto narzeka ten działa na rzecz kremla. A za działanie na rzecz kremla mogą
Które i tak są drogie ale trzeba je sprowadzać statkami.
Za to marchewka która powinna kosztować grosze kosztuje, uwaga: 7 zł/kg. #!$%@?ż przecież bardziej opłaca się robić potrawy z bananów.
Ogórek gruntowy, najzwyklejszy - 10 zł/kg, drożej niż drogie banany
Ale, ok, nie narzekajmy na inflację bo kto narzeka ten działa na rzecz kremla. A za działanie na rzecz kremla mogą
Tytuł: Metro 2033
Autor: Dmitry Glukhovsky
Gatunek: fantastyka
★★★★★★★☆☆☆
W końcu zmierzyłam się z kultową pozycją fantastyki (której swoją drogą nie czytuję). Przyznać trzeba, że świat, który stworzył Glukhovsky niezwykle wciąga w swój mroczny klimat. Człowiek zaczyna się zastanawiać jak on sam odnalazł by się w takim świecie. Jednak jak dla mnie książka jest za długa. Rozumiem, że wyprawa Artema stanowi podstawę tej powieści, jednak ja w połowie jego przygód byłam już nieco znudzona. Poza tym stylistycznie jest to raczej słaba pozycja. Czuć nieco debiut. Moje odczucie może spotęgowało wcześniejsze przeczytanie "Oddziału chorych na raka", a jak wiadomo Sołżenicyn operuje słowem po mistrzowsku.
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik