Dzisiaj porobiłem zdjęcia tego jak moja lampa odpalona na pełnej mocy wygląda z oddali. Dlatego też muszę mieć regulację mocy, a w następnej wersji jakiś "teges" do odcięcia części strumienia światła.
@dualizmXkorpuskularnoXfalowy: Jak z Poznania nie uciekniesz to tam dojadę z moją lampą. Ale to już będzie najprawdopodobniej mocniejsza wersja. @yacolek: Aż takie wielkie to to nie jest. Radiator ma ~80mm średnicy.
@Migfirefox: rozumiem, ze to jakaś jedna turbo dioda? ;o ładne rzeczy. W sumie faktycznie, strasznie duże nie jest, no i tylko 3 ogniwa. Przydałby się jakiś regulator mocy, żeby regulować jasność. Jak z wydajnoscią, w sensie, ile czasu może świecić jeśli chodzi o bateryjki, no i bez obawy o stopienie okolicy? :D
@Migfirefox: Jak sobie pomyślę, że sam mam jakąś lampkę sigmy, na 3 bateryjki ale AAA i jej praktycznie nie widać, to ugh. A dał człowiek jakis czas temu prawie stówkę ( ͡°ʖ̯͡°)
@Migfirefox: czyli jedna dioda to jakies 33 zł + reszta dynksów i pewnie tez w stówce można zbudować takie cudo świecące jak słońce. W sumie az takiej mocy człowiek nie potrzebuje jeżdzac wieczorem/nocą na rowerze po miescie, ale i tak trochę teraz zazdro :D
@yacolek: Kupuję coś takiego jak na zdjęciu poniżej. XM-L2 powinien wytrzymać 6A z tego co pamiętam, a to już może dać jakieś 60W na takiej małej płytce.
I dlatego między innymi warto inwestować w krajowe firmy, a nie gigantów zza granicy. Nie dość, że płacą dużo wyższe podatki, to jeszcze angażują się w sprawy kraju. Szacunek panie Brzozka #inpost #powodz
Pierwsze zdjęcie z 50m.
#finskalampkarowerowa
@yacolek: Aż takie wielkie to to nie jest. Radiator ma ~80mm średnicy.
W środku siedzi jedna 10W dioda COB (Chip on Board)
fota1
fota2
@yacolek: Ja w tym tygodniu 100zł wydam na nowe 3 diody do lampy ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@yacolek: Ja jeżdżę po lasach :)
Do tego na trasie rowerowej wykrywam wszystko co nieoświetlone z 200 metrów.