Aktywne Wpisy

apeee +9
Mirko pomusz :)
Dziewczyna ubiera sie bardzo stylowo (najczęściej garniturki oversized jak pic rel), a ja ze swoim smart casual wyglądam przy niej jak z pepco. Moja morda nie pomaga ;)
Szukam męskiej stylizacji, ale wszystko na co trafiam wygląda jak g… w stylu “Mariusz na dyskotece” albo “warszawiak na wakacjach”.
Podrzućcie jakieś gustowne przykłady (nie old money i cos luźniejszego niż biznesowy garnitur). Budżet z gumy. Stary chłop jakby co.
#
Dziewczyna ubiera sie bardzo stylowo (najczęściej garniturki oversized jak pic rel), a ja ze swoim smart casual wyglądam przy niej jak z pepco. Moja morda nie pomaga ;)
Szukam męskiej stylizacji, ale wszystko na co trafiam wygląda jak g… w stylu “Mariusz na dyskotece” albo “warszawiak na wakacjach”.
Podrzućcie jakieś gustowne przykłady (nie old money i cos luźniejszego niż biznesowy garnitur). Budżet z gumy. Stary chłop jakby co.
#
źródło: 698f475a76c5106459687f153f3b7a33
Pobierz
Fantomo +209
źródło: 1000019966
Pobierz

Mam dwie karty:
- zintegrowaną (jak każdy). Niestety 2.0
- dodatkową (sb x-fi platinium)
Mam również dwa zestawy audio:
- stereo (kolumny + wzmak)
- 5.1
Pytania też są dwa:
- czy da się zrobić tak, żeby pulse audio equalizer działał jednocześnie z puszczaniem dźwięku na obie karty dźwiękowe? Na załączonym obrazku widać, że mogę wybrać albo to, albo to. Lipton, bo jak dźwięk na stereo jest świetny (może poza tym, że jest na zintegrowanej :P), tak 5.1 gra znośnie dopiero po regulacji (creative inspire t6160).
Niby i tak założenie jest, że stereo do muzyki a 5.1 do filmów, ale jednak jak przechodzę na słuchawki podpięte pod wzmacniacz to męcząca jest zmiana źródła dźwięku ...
- Czy dałoby się użyć zintegrowanej dźwiękówki jako osobnego kanału, żeby uzyskać 7.1 ?:) (stereo jako frontowe głośniki) ?
Pics related :)
Edit. Chwilowo działają w trybie 4.0 ale to niema tu znaczenia, bawię się po prostu :)
źródło: comment_m6jNPJMQwaqwYxyEQoZ9VCMecYwfntMb.jpg
PobierzKrótko mówiąc kombinujesz dwa wyjścia audio w jeden 'sink' i pulseaudio traktuje go jako osobną kartę dźwiękową.
A co do drugiego, to nigdy podobnych rzeczy nie próbowałem ale w teorii tworzysz sobie sink 7.1 i z niego przekierowujesz wyjście na
ekhm ... za pomoc wybaczę tą zniewagę ;)
Dzięki, już czytam :)
Generalnie puściłem dźwięk z obu na raz i śmiga, ale wtedy eq nie działa i creative brzmi jak ... :P
pacmd set-default-sink combined
pacmd unload-module module-equalizer-sink
pacmd load-module module-equalizer-sink
pacmd list-sinks | grep -e name: -e master_devicetak żeby
master_devicewskazywał na ten skombinowany.ale
pacmd update-sink-proplist, żeby mu zmienić master device o ile ma. :)Dałoby się tak zrobić, żeby equalizer działał na jednej a na drugiej nie? :P 5.1 śmiga jak trzeba, ale teraz stereo jednak na eualizerze działa gorzej. Nie potrzebuje go a wręcz mu mocno szkodzi na słuchawkach :P
Wiem, wymagam cudów :P