Aktywne Wpisy

ChickenDriver2 +20
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła

Fennrir +85
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
źródło: dworcowa
Pobierz

#php #phpstorm #informatyka
Sprecyzuj pytanie.
Wiem że mogę dodawać Live Templates, ale manualnie dodać wszystko od prostego switch i if to bym się w rok nie wyrobił :P
storm robi za Ciebie 1000 więcej niż sublime...
W ST jeżeli zacznę pisać pierwsze 2 literki z słowa class to wyskoczy mi ramka (code hinting) gdzie mam podświetlony słowo class, kiedy dam Tab albo Enter to rozwinie mi się to do pełnego bloku:
/**
*
*/
class ClassName extends AnotherClass
{
function __construct(argument)
{
# code...
}
}
Gdzie tabulatorem mogę przeskakiwać np. z bloku dokumentacji bezpośrednio do nazwy
I chcę się dowiedzieć czy da się jakoś zaimportować/włączyć ten sposób kompletowania kodu z ST w PhpStorm?
Doc blocki piszesz na końcu. storm Ci przeanalizuje i zaproponuje :)
function dupa(arg) {
koniec, dalej tworzysz.
Na koniec otwierasz /** (return key)
i dalej masz domkniętą propozycję doc blocka, który uzupełniasz danymi...
w html najłatwiej oczywiście .wykop>div.mirko>ul>li*3 i tab
O dokładnie o to mi chodzi:
źródło: comment_gAwdo8erlMt1kP775TM9LHMavwNidq1Q.jpg
PobierzStorm to częściowo wspiera od 8 chyba, ale nie mam phpstorma już, więc nie sprawdzę. Zrezygnowałem z php i tańszy webstorm mi styka, ale on inaczej trochę uzupełnia, bo JS rządzi się swoimi prawami :P
Ale. Serio tak bardzo pryspiesza Ci to pracę?
Wpisujesz fu, kilkasz tab i masz function, nie pamiętam jak z dostępem, bo w js oficjalnie niema. zaczynasz klamerki, dodajesz
Na guthubie jest sporo live templates jak masz czas szukać.
@npsr: Ano taki, że 2 literkami możesz zrobić wielolinijkowego switcha, albo śliczną pętelkę z dokładnie takimi zmiennymi jak chcesz.
No nic, poszukam jakiś standardowych live templates w Gistsach, resztę dopiszę sam i będzie.
Poza tym i czasem otwierania PhpStorm wygrywa wszędzie jeżeli chodzi o większe aplikacje. A do niedynamicznych stron i małych skryptów ST nadaje się najlepiej :3
Siedzi to w C:\Users\{szkodnik}\.WebIde80\config\templates na windzie.
Ale plik ze snipetami z ST chciałem w nim otworzyć licząc że to będzie prosty xml i otworzył mi się jako plik binarny.
http://pastebin.com/a5F5AZ7R
ST do snippetów używa notacji JSON:
[{ "keys": ["ctrl+alt+l"], "command": "distraction_free_window" },
{ "keys": ["ctrl+v"], "command": "paste_and_indent" },
{ "keys": ["ctrl+shift+v"], "command": "paste" },
{
"keys"