Aktywne Wpisy

mrrru +149
mirki, pijcie ze mno kompot! (。◕‿‿◕。)
właśnie sobie uświadomiłam, że dokładnie rok temu byłam wrakiem człowieka, zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym. dziś śmiało mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa jak chyba nigdy dotąd! postawiłam wszystko na jedną kartę, odcięłam się od toksycznych ludzi, zaczęłam o siebie dbać i nie pozwalać na byle jakie traktowanie. moja własna terapia opierała się głównie na wędrówkach po górach,
właśnie sobie uświadomiłam, że dokładnie rok temu byłam wrakiem człowieka, zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym. dziś śmiało mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa jak chyba nigdy dotąd! postawiłam wszystko na jedną kartę, odcięłam się od toksycznych ludzi, zaczęłam o siebie dbać i nie pozwalać na byle jakie traktowanie. moja własna terapia opierała się głównie na wędrówkach po górach,
Siemka.
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu

#php #phpstorm #informatyka
Sprecyzuj pytanie.
Wiem że mogę dodawać Live Templates, ale manualnie dodać wszystko od prostego switch i if to bym się w rok nie wyrobił :P
storm robi za Ciebie 1000 więcej niż sublime...
W ST jeżeli zacznę pisać pierwsze 2 literki z słowa class to wyskoczy mi ramka (code hinting) gdzie mam podświetlony słowo class, kiedy dam Tab albo Enter to rozwinie mi się to do pełnego bloku:
/**
*
*/
class ClassName extends AnotherClass
{
function __construct(argument)
{
# code...
}
}
Gdzie tabulatorem mogę przeskakiwać np. z bloku dokumentacji bezpośrednio do nazwy
I chcę się dowiedzieć czy da się jakoś zaimportować/włączyć ten sposób kompletowania kodu z ST w PhpStorm?
Doc blocki piszesz na końcu. storm Ci przeanalizuje i zaproponuje :)
function dupa(arg) {
koniec, dalej tworzysz.
Na koniec otwierasz /** (return key)
i dalej masz domkniętą propozycję doc blocka, który uzupełniasz danymi...
w html najłatwiej oczywiście .wykop>div.mirko>ul>li*3 i tab
O dokładnie o to mi chodzi:
Storm to częściowo wspiera od 8 chyba, ale nie mam phpstorma już, więc nie sprawdzę. Zrezygnowałem z php i tańszy webstorm mi styka, ale on inaczej trochę uzupełnia, bo JS rządzi się swoimi prawami :P
Ale. Serio tak bardzo pryspiesza Ci to pracę?
Wpisujesz fu, kilkasz tab i masz function, nie pamiętam jak z dostępem, bo w js oficjalnie niema. zaczynasz klamerki, dodajesz
Na guthubie jest sporo live templates jak masz czas szukać.
@npsr: Ano taki, że 2 literkami możesz zrobić wielolinijkowego switcha, albo śliczną pętelkę z dokładnie takimi zmiennymi jak chcesz.
No nic, poszukam jakiś standardowych live templates w Gistsach, resztę dopiszę sam i będzie.
Poza tym i czasem otwierania PhpStorm wygrywa wszędzie jeżeli chodzi o większe aplikacje. A do niedynamicznych stron i małych skryptów ST nadaje się najlepiej :3
Siedzi to w C:\Users\{szkodnik}\.WebIde80\config\templates na windzie.
Ale plik ze snipetami z ST chciałem w nim otworzyć licząc że to będzie prosty xml i otworzył mi się jako plik binarny.
http://pastebin.com/a5F5AZ7R
ST do snippetów używa notacji JSON:
[{ "keys": ["ctrl+alt+l"], "command": "distraction_free_window" },
{ "keys": ["ctrl+v"], "command": "paste_and_indent" },
{ "keys": ["ctrl+shift+v"], "command": "paste" },
{
"keys"