Wpis z mikrobloga

Takie pytanko do ekspertów, dlaczego volvo zdecydowało się na bajkowy/fantazyjny wygląd doto2? Powiem szczerze, za bardzo przypomina mi to TF2 i jest to jedyny powód, dla którego nie potrafię odpalić tej gry. Zwyczajnie mnie odrzuca. W dotę grałem sporo z całkiem niezłymi wynikami, natomiast nie potrafię zrozumieć dlaczego poszli w tę stronę, zamiast 'kontynuować' 'mroczny' universum W3. Wygodniej mi się już nawet na lola patrzy niż na d2.
#dota2
  • 22
@Stadnicki: @Prywaciarz: no to #!$%@? co jest ze mną nie tak, że patrząc na dotę widzę tf2 i cholernie mnie to odpycha?

Może d2 jest zbyt kolorowe w porównaniu z w3? Nie wiem, jako, że to steam to zapewne nie da się wrzucić tam żadnych ciemniejszych tesktur/nasycenia.

albo dorzucić głosy z w3
@peszmerd: Nie powiem ci czy coś wrzucać można bo nigdy jakoś nie przyszło mi do głowy żeby się w coś takiego bawić i niekoniecznie jest z tobą coś nie tak bo ja mam problem z grafikę w NFSach po Carbonie (za bardzo błyszcząca i realistyczna).
@peszmerd: Grałem w obeie doty jedynie co mnie najpierw odpychało to wygląd niektórych postaci. Pudge np. dla mnie to śmieszek a nie rzeźnik. Ezalor wygląda jak żul na koniu. Teraz odpycha mnie nie tyle grafika czy postacie chociaż np Tb ma paskudny mode to największy ból to społeczność i te niepotrzebne buffy/nerfy na każdego hero co miesiąc, ale na to żądnego wpływu nie ma.
@peszmerd: Klimat jest połączeniem tf2 i tego z w3. I to nie klimat tf2, bardziej bym nazwał ten klimat Valveowy, bo widać go w wielu grach od Valve. Po za tym to nic w tym dziwnego, jako że cześć osób z tf2 przeszła do robienia doty. I tak tam jest tylko z 30 osób z tego co wiem.
@Endrjuu: postacie z doty2 nijak nie wzbudzają respektu, zupełnie jak tf2, a przeciwnie do oklepanych modeli z war3. Znacznie bardziej podoba mi się stara Lina czy Zeus. Z jakiegoś powodu dota2 mnie zupełnie odpycha. Może to dobór takiej, a nie innej palety kolorów