Wpis z mikrobloga

Co chwilę mój router jest czymś zarażony. Raz nie mogę wejść na żadną stronę, ale gry online działają, raz nie mogę wejść na google, yt itd. to co od google. Średnio raz w tygodniu musze resetować router i wpisywać te wszystkie dane do konfiguracji. W przypadku takich infekcji MAM, AdwCleaner itp. nic nie wykrywają. Jak się zabezpieczyć przed takim syfem? Dodam, że nie wchodzę na żadne podejrzane strony. #informatyka #komputery
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@masiej: Jeśli to rzeczywiście wina routera to albo kup nowy, albo ryzykuj zmianę softu na routerze na jakiś custom albo chociaż nowszy od producenta bo widać z tym ktoś robi co chce.
  • Odpowiedz
@masiej: Biorąc pod uwagę że cały świat działa tylko na jednym słusznym routerze R1 to polecam ... A nie, czekaj, jest pierdyliard modeli routerów. Może byś najpierw podał swój model? Stawiam że masz jakiegoś tplinka czy cokolwiek w ten deseń, co ostatnio było narażone na ataki przez dziury w firmware. Rada? Ściągnij update do najnowszej wersji firmware dla swojego routera ze strony producenta i zaktualizuj go, zainteresuj się ew. czy
  • Odpowiedz