Wpis z mikrobloga

Mirtzy, co się będziemy oszukiwać: n00b here. Mam do Was pytanie o udostępnienie komuś bazy MySQL do zdalnego użytku. Czy wg was w hostingu jaki mam w Zenboxie można takie cuda wykonać?

Problem wynika z tego, że nigdy bezpośrednio nie pracowałem z bazami MySQL. Widzę, że w Zenboxie jest możliwość wydzielenia komuś konta FTP, podobnie z bazami MySQL - mogę taką stworzyć (pic related) ale pytanie jak udostępnić?

#webdev | #mysql | #zenbox | Nie wołam //programowanie bo pewnie będzie jak na #elektroda :/
Pobierz Saeglopur - Mirtzy, co się będziemy oszukiwać: n00b here. Mam do Was pytanie o udostę...
źródło: comment_Mhfb43gAj2JYuLkBehzqRQWgykJfTVwt.jpg
  • 5
@dhMichu: Tyle wiadomo :/ Ale właśnie chodzi o to czy muszę w sumie podać dane dostępowe właściwe dla całego konta w Zenboxie i oprócz tego wydzielone dane dostępowe dla konkretnej bazy? No i jaka byłaby to ścieżka skoro wszędzie tam mowa o localhostach (?)
Choć w sumie jest jeszcze: Adres serwera MySQL: mysql3.zenbox.pl
@TwigTechnology: No właśnie to rozgryzłem w pomocy Zenboxa - trzeba wpisać % jako nowy dostęp do hostów.

Ogólnie sprawa wydaje się jednak bardzo prosta! Dałem kolesiowi także dostęp do MyAdmina bo adres również jest przypisany do właściwego serwera w Zenboxie (S3 w moim przypadku.|

Pewien Mirek sam z siebie mnie na prv pokierował. Wręczam w ramach podziękowania taki oto hełm. Thx Mirko, świat uratowany po raz kolejny!
Pobierz Saeglopur - @TwigTechnology: No właśnie to rozgryzłem w pomocy Zenboxa - trzeba wpisa...
źródło: comment_K4F7czAjHX4SAOGdc0fAS8XbdDnIy2s3.jpg