Wpis z mikrobloga

Pogrom na darkcoinie jest spowodowany dwoma czynnikami: wzrostem kursu btc i rebrandingiem którego obawia się część społeczności, która w ramach niezadowolenia ze zmiany wyszła z inwestycji.

Więcej informacji: https://darkcointalk.org/threads/rebranding-and-scalability.4254/

#darkcoin #kryptowaluty
maniakbitcoin - Pogrom na darkcoinie jest spowodowany dwoma czynnikami: wzrostem kurs...

źródło: comment_VHukOWYAvFxnjOkbSuPl3qp0R5DTSScO.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maniakbitcoin: no offence ;) ale wydaje mi się, że naprawdę głupotą jest inwestowanie w jakiekolwiek inne coiny niż #bitcoin. Wiadomo, że nic nie przebije BTC. Altcoiny to w 99% HYPE (nagłaśnianie naganianie a później BIG DUMP.
Jedynie co ma przyszłość to Assets (tokeny) bo za nimi stoi prawdziwy biznes, firma. Inwestujesz w akcje firmy i jak firma dobrze sobie radzi to zarabiasz jak nie to tracisz. Tylko
  • Odpowiedz
@pawlo74: z doświadczenia zdobytego na altcoinach na których od długiego czasu inwestuję błednym założeniem jest inwestowanie w samego bitcoina. Niektóre projekty nie będą miały tego samego zadania co btc ale inne i mogą się przyjąć, jestem w fazie selekcji takiego top 10-20. Podczas całych tych spadków btc do 150$, drk zachowywał się najlepiej, jego cena prawie nie drgała w dół. Jest wiele projektów felernych, p&d, scam, shitcoinowych, ale profit jaki
  • Odpowiedz
Podczas całych tych spadków btc do 150$, drk zachowywał się najlepiej, jego cena prawie nie drgała w dół.

@maniakbitcoin: nie powiedziałem, że #darkcoin nie jest tym 1% dobrych altów.

Jest wiele projektów felernych, p&d, scam, shitcoinowych, ale profit jaki można osiągnąć w zamian za ryzyko jest rzadko spotykany na rynku finansowym.

@maniakbitcoin: prawda ;) wysoki profit = wysokie ryzyko = h----d ;D jak ktoś lubi to
  • Odpowiedz
@pawlo74: czy ja wiem czy to taki h----d, wystarczy dobra analiza, unikanie pułapek scamów i profity rodzą się same :) Od czasu do czasu zdarzy się wpadka kradzież, bug coina ale to normalne w tym zawodzie.
  • Odpowiedz
@maniakbitcoin: uważam, że rebranding wyjdzie im na dobre i o ile to właśnie nazwa ciągle mnie od tego coina odrzucała (no proszę was, DARKcoin nigdy by nie wszedł do mainstreamu), to teraz poważnie się nad tym zastanawiam, tylko środków obecnie brak. ;) Ale wróżenie devów, że mają szansę przebić BTC to zbyt dużo, za wysoko mierzą na dzień dzisiejszy (kiedyś, kto wie...).
  • Odpowiedz